Nesreću u Švajcarskoj izazvao nastavnik?

Putnički autobus sa 46 djece, četiri nastavnika i dva vozača udario je u noći između utorka i srijede u zid tunela. Među žrtvama su belgijski i holandski đaci, uzrasta 11 i 12 godina
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2012. 07:58h

Tešku autobusku nesreću u Švajcarskoj, u kojoj je poginulo 22 djece i šestoro odraslih, možda je izazvao nastavnik koji je omeo vozača kada mu je dao da pusti film na DVD-u, piše list "Maten dimanš".

Švajcarski list je ovu pretpostavku iznio navodeći izjavu oca djevojčice koja je teško povrijeđena u toj nesreći.

"Moja kćerka je rekla da je posljednje čega se sjeća to da je jedan od nastavnika otišao kod vozača s DVD-om", ispričao je otac čije ime list nije naveo.

Švajcarski tužilac Olivije Elsig je kazao da su se ekrani upalili i da su djeca vidjela da će početi film. On, međutim, tvrdi da niko nije posvjedočio da je neko mogao da omete vozača.

Istražitelji su rekli da je jedina stvar koja je utvrđena to da je svih šest poginulih osoba sjedjelo napred, navodi AFP.

Elsig je kazao da će švajcarski istražitelji otputovati u Belgiju da bi ispitali preživjelu djecu i stekli bolji uvod u ovu tešku tragediju.

Putnički autobus sa 46 djece, četiri nastavnika i dva vozača udario je u noći između utorka i srijede u zid tunela. Među žrtvama su belgijski i holandski đaci, uzrasta 11 i 12 godina.

Istražitelji još preispituju teorije da su nesreću izazvali tehnički problemi sa autobusom ili ljudska greška. Alkohol, prebrza vožnja i bolest vozača su isključeni.

Komemoracija će biti održana u srijedu u belgijskom gradu Lomelu, gde je živjelo 15-oro dece i dvoje odraslih poginulih u nesreći, dok će sahrane biti obavljene na privatnim ceremonijama.

Galerija

Bonus video: