Nepoznati ubica vojnika u Francuskoj još uvijek u bjekstvu

Ubica francuskih vojnika u Tuluzu i Montobanu, na jugoistoku Francuske, još je u bjekstvu mada je potraga za njim jedini zadatak više desetina policijskih detektiva.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2012. 15:22h

Čovjek čiji identitet nije poznat, pucao je u četvrtak u vojnike padobranske brigade iz Montobana, ubio dvojicu i teško ranio trećeg.

Vjeruje se da je isti čovjek počinio i ubistvo vojnika u Tuluzu u nedjelju.

Tužioci su potvrdili da je u oba napada upotrijebljeno oružje istog kalibra, i vjeruju da se radi o istom automatskom pištolju.

Nedjelju dana od prvog ubistva vojnika niko nije priveden, a motivi ubice su nepoznati.

Policija razmatra mogućnost rasizma kao motiva jer su ubijeni vojnici državljani Francuske sjevernoafričkog porijekla, a ranjeni vojnik je iz francuskih Kariba, prenose agencije.

Ubica je odlučan, vješt je strijelac i usuđuje se da ubija usred dana na mjestima gdje ima puno ljudi, ostavljajući malo tragova, navodi agencija Frans pres.

Na to da je on profesionalac, ukazuje to pto preduzima mnoge mjere predostrožnosti kao pto je brisanje otisaka prstiju i znoja da se ne bi utvrdila njegova DNA, naveo je francuski ministar unutrašnjih poslova Klod Gean.

Policija je pozvala očevice da se jave, a vojnicima je naloženo da paze jer se strahuje da bi ubica mogao da ponovi napad.

Galerija

Bonus video: