Identifikovane sve žrtve nesreće, danas dan žalosti u Belgiji

Tokom dana identifikovana tijela stići će u Belgiju vojnim avionom. Većina žrtava ove nesreće su djeca starosti oko 12 godina, sedmoro su holandske nacionalnosti, a ostala su Belgijanci
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2012. 09:16h

U Belgiji je danas dan žalosti za žrtvama autobuske nesreće u Švajcarskoj, uz minut ćutanja u 11.00 sati u školama i javnim ustanovama, sa spuštenim zastavama na pola, dok će se autobusi, metroi i vozovi u to vrijeme zaustaviti u cijeloj zemlji.

Nesreća u kojoj je poginulo 28 osoba uključujuči i 22 djece, dogodila se u utorak uveče neposredno pošto je grupa od 52 djece i osoblja iz Belgije i Holandije krenula kući nakon zimskog odmora. Oba vozača autobusa su poginula.

Osmoro povrijeđene djece je prebačeno juče kući u Belgiju, ali mnoga preživjela još leže u bolnicama. Najteže povrijeđena djeca liječe se u Lozani i Bernu, prenio je BBC.

Članovi porodica žrtava koji su otputovali u Švajcarsku obišli su mjesto nesreće i položili cvijeće u tunelu. Do sinoć su identifikovane sve nastradale osobe.

Tokom dana identifikovana tijela stići će u Belgiju vojnim avionom. Većina žrtava ove nesreće su djeca starosti oko 12 godina, sedmoro su holandske nacionalnosti, a ostala su Belgijanci.

Vlasti su odbile da komentarišu navode u švajcarskim i belgijskim medijima da je vozač autobusa možda mijenjao DVD u trenutku nesreće.

Vozač ubacivao DVD prije nesreće u Švajcarskoj? >>>

Portparol švajcarske policije izjavio je da snimci sa kamera za nadzor u tunelu ne potvrđuju teoriju o disku i dodao da je u ovom trenutku to samo spekulacija.

Galerija

Bonus video: