Vozač ubacivao DVD prije nesreće u Švajcarskoj?

Pozivajući se na neimenovane svjedoke, list piše i da je jedan profesor malo prije nesreće dao DVD vozaču
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2012. 17:02h

Djeca koja su preživjela tešku saobraćajnu nesreću u Švajcarskoj, ispričala su da je vozač autobusa htio da ubaci DVD neposredno prije nesreće, objavljeno je danas na sajtu belgijskog dnevnika Najnovije vijesti (Het Laatste Nieuws).

Kako piše na tom sajtu, "neposredno prije nesreće, vozač je htio da ubaci DVD. To su ispričala povrijeđena djeca roditeljima i osoblju" u švajcarskim bolnicama, dodaje list koji, međutim, ne navodi svoje izvore. List takođe prenosi zvaničnika švajcarske policije Renata Kalbermatena koji te tvrdnje naziva nagađanjima i navodi da vidio snimci u tunelu to ne potvrđuju iako su istražitelji proučavali i takvu mogućnost.

Pozivajući se na neimenovane svjedoke, list piše i da je jedan profesor malo prije nesreće dao DVD vozaču

Autobus je ušao u tunel Sijera i zakačio ivičnjak nakon čega je naglo skrenuo i udario u betonski zid.

Vozači bili odmorni

Istražioci su još juče naveli da nije bilo indikacija da se autobus kretao prebzro, te da je moguće da je uzrok nesreće ljudski faktor ili loše zdravlje vozača.

Dejli Telegraf danas piše da je vozač autobusa možda imao srčani udar tokom vožnje.

U autobusu su bila dva vozača i iz Švajcarske su stigli dan prije polaska i u potpunosti su bili odmorni za vožnju. Obojica su poginula u nesreći.

Elsig je na konferenciji za novinare održanoj u gradu Sion rekao da se ispituje mogućnost da je vozač umro za volanom.

"Autobus se nije prebrzo kretao. Razmatraju se tri hipoteze. Prva je tehnički problem, druga zdravlje vozača i treća ljudska greška", rekao je on dodajući da je ispitan određeni broj svjedoka, među kojima su i drugi vozači, te da je se vrši obdukcija tijela nastradalog vozača.

Rekonstrukciju ovog udesa možete vidjeti ovdje.

Galerija

Bonus video: