U Španiji uhapšen šef napuljske mafije

Đuzepe Polverino, koji je u bijegu od 2006. godine, uhapšen je u Herezu de la Frontera, na jugozapadu Španije, u zajedničkoj operaciji španske civilne garde i italijanskih karabinjera
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2012. 17:42h

Šef Kamore (Camorra), napuljske mafije, koja kontrolše carstvo vrijedno milijardu eura i značajnu trgovinu drogom između Španije i Italije, uhapšen je sinoć u Španiji, saopštila je u danas italijanska policija.

Đuzepe Polverino, koji je u bijegu od 2006. godine, uhapšen je u Herezu de la Frontera, na jugozapadu Španije, u zajedničkoj operaciji španske civilne garde i italijanskih karabinjera, rekao je portparol karabinjera u Napulju.

"Polverino je uhapšen u utorak naveče. Posjedovao je falsifikovanu ličnu kartu, ali smo ga mogli identifikovati zahvaljujući digitalnim otiscima prstiju“, rekao je portparol.

Karabinjeri su, 5. maja 2011. godine, zaplijenili u Italiji milijardu eura imovine koja pripada klanu Polverino u okviru istrage koja je dovela do hapšenja 39 osoba, od kojih su i dvojica aktivista stranke Silvija Berluskonija.

Karabinjeri su pristupili zaplijeni zemljišta, zgrada, kompanija, trgovina, vozila i brodova, upisanih na imena članova klana.

Kako su izjavili istražitelji, ovaj klan vodi veliku trgovinu drogom iz sjevernog predgrađa Napulja kako bi snabdio italijansko tržište hašišom iz Španije.

Bonus video: