nova meta

Anonimusi promijenili ustav Mađarske

U "izmijenjenoj verziji" ustava hakeri su ubacili odredbu da narod ima pravo da ukloni tiraniju ili da se bori protiv nje
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2012. 08:22h

Hakerska grupa "Anonimni" upala je na vebsajt Ustavnog suda Mađarske i izmijenila nekoliko odredbi novog mađarskog ustava, javio je danas Internet portal "Index", a prenijela mađarska agencija MTI.

Prema "Indexu", hakeri su dodali nekoliko odredbi zakona, pa su tako unijeli da oni koji rade u sektoru informacionih tehnologija mogu da odu u penziju sa 32 godine i da im treba dati penziju u iznosi od 150 odsto zarade koju su imali.

Takođe, u "izmijenjenoj verziji" ustava hakeri su ubacili odredbu da narod ima pravo da ukloni tiraniju ili da se bori protiv nje.

Portparol Ustavnog suda Andraš Šereg je rekao da su uklonjene sve "izmjene" u tekstu novog ustava koje su unijeli hakeri.

Hakerska grupa "Anonimni", koja postoji od 2008. godine, bori se protiv cenzure na Internetu i svega što predstavlja krupni kapital, a do sada je srušila brojne sajtove, među kojima prošlog mjeseca i Internet stranicu Interpola.

Policija u Argentini, Čileu, Kolumbiji i Španiji uhapsila je krajem februara 25 osoba koje se sumnjiče da pripadaju hakerskoj grupi "Anonimni" koja je izvela ilegalne upade na vebsajtove u tim zemljama.

Preporučujemo za Vas