Britanki ćerka na "Kosta Alegri", sin na "Kosta Konkordiji"

Njen sin, 19-godišnji plesač Džejms Tomas, i dalje se oporavlja od traume kada se „Konkordija“ u januaru nasukala ukod Đilja
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2012. 20:26h

Britanka Džejn Tomas nije vjerovala kada je čula da je izbio požar na luksuznom kruzeru na kome njena kćerka radi samo nekoliko sedmica nakon što je njen sin preživio brodolom „Kosta Konkordije“, koji je u vlasništvu iste kompanije.

Džejn Tomas je ispričala za „Gardijan“ da je Rebeka, 23-godišnja plesačica, jedna od više od 1.000 ljudi na kruzeru „Kosta Alegra“, koji je plutao u Indijskom okeanu nakon što je u ponedjeljak na brodu izbio požar.

Ona je dodala da se njen sin, 19-godišnji plesač Džejms Tomas, i dalje oporavlja od traume kada se „Konkordija“ u januaru nasukala u blizini italijanske obale, kada su stradale 32 osobe.

„Mislila sam da je to nešto što se neće ponoviti, da nećemo iznova prolaziti kroz takvo iskustvo. Zaista nisam mislila da bi nam se mogle desiti dvije nesreće“, kazala je Tomasova za BBC.

Džejms je makar bio pri obali

„Od svih brodova koji plove okeanom, dva koja su zapala u probleme u posljednjih nekoliko sedmica bili su brodovi na kojima su moja djeca“. Čekala je da se čuje sa kćerkom, koja je u maju počela da radi na brodu „Kosta Alegra“.

„Džejms je makar bio u boljoj situaciji sa 'Konkordijom', jer je brod bio blizu obale. Međutim, brine me što je Rebeka usred okeana i ne znamo što se tamo zaista dešava“.

Dva tegljača će preuzeti zadatak odvlačenja broda do Mahe, a očekivalo se da „Alegra“ stigne jutros.

Međutim, brod težine 28.596 tona ne može duže ostati usidren blizu Desroša, a smještaj na ostrvu ograničen.

Dva tegljača će preuzeti zadatak odvlačenja broda do Mahe, a očekivalo se da „Alegra“ stigne jutros.

Helikopteri će dostavljati hranu i baterijske lampe posadi i putnicima na trodnevnom putovanju.

Galerija

Bonus video: