Ukrajina: Vlasti ne dozvoljavaju ljekarima da Timošenkovoj analiziraju krv

Ukrajina je pozvala ljekarski tim da pregleda Timošenkovu, ali nije dozvolila da urade potrebne analize, rekavši da bi tako prekršili nekoliko ukrajinskih zakona, piše Kudžtan
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2012. 16:28h

Kanadski ljekari, koji su pregledali Juliju Timošenko prošle nedjelje u zatvoru, tvrde da im vlasti nisu dozvolile da urade ključne toksikološke i analize krvi.

Oni su napomenuli da bivša ukrajinska premijerka "konstantno ima bolove".

Pored tri kanadska ljekara, tim koji je pregledao bivšu ukrajinsku premijerku činila su i dva njemačka ljekara, među kojima su bili kardiolog i neurolog, prenio je AFP.

"Poslije pregleda gospođe Timošenko, mišljenje kanadskih ljekara je da je potrebno uraditi povjerljive analize krvi i toksikološke analize", napisao je ljekar Piter Kudžtan u pismu ukrajinskom ambasadoru u Otavi, Troju Lulašniku.

Ukrajina je pozvala ljekarski tim da pregleda Timošenkovu, ali mu nije dozvolila da uradi potrebne analize, iako su ljekari ponijeli sa sobom neophodnu opremu, rekavši da bi na taj način prekršili nekoliko ukrajinskih zakona, napisao je Kudžtan.

Dr.Kudžtan je naveo i da je ljekarski tim zabrinut zbog injekcija koje je Timošenkova primala, a koje su zabranjene u Kanadi

Ukrajinske vlasti su, takođe, spriječile ljekarski tim da uzme uzorke ključne za analize, naveo je kanadski ljekar.

On je dodao da ljekari vjeruju da je Timošenkova bolesna, da ima konstantne bolove i da je neophodno uraditi određene toksikološke i druge laboratorijske analize.

Kudžtan je naveo i da je ljekarski tim zabrinut zbog injekcija koje je Timošenkova primala, a koje su zabranjene u Kanadi.

Julija Timošenko je u oktobru osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i potpisivanja štetnog gasnog ugovora sa Rusijom.

Galerija

Bonus video: