Anonimusi: Izbrisaćemo fašističke dugove nametnute grčkim građanima

"Pratimo kako vaša Vladu svaki dan poništava Ustav i institucije... Pratimo kako predaju državu bankama i MMF-u... "
65 pregleda 0 komentar(a)
Anonimusi, Foto: Mybs.com
Anonimusi, Foto: Mybs.com
Ažurirano: 23.02.2012. 11:32h

Hakerska grupa, tzv. Anonimusi, opet je u akciji. Po drugi puta ovog mjeseca izvršen je napad na internetske stranice grčkog Ministarstva pravosuđa, prenosi ibtimes.com.

Nakon izvještaja grčke policije da je uhapsila tri mlada tinejdžera zbog hakerskih napada, Anonimusi su objavili poruku na stranicama Ministarstva i obećali da će nastaviti sa svojim "akcijama".

U poruci piše:

"Pratimo kako vaša Vladu svaki dan poništava Ustav i institucije... Pratimo kako predaju državu bankama i MMF-u... Znamo da je vaša država glasala za ACTU kako bi ućutkala nas i druge Grke... Mi znamo sve."

Anonimusi dalje navode kako je Grčka mrtva jer vlada nije odabrana od strane naroda i zbog toga nema mjesta za raspravu.

Prijete i kako ih mogu loviti, pa čak i uhvatiti, ali nikad i ućutkati jer za svakog uhvaćenog pojaviće se tri nova člana te grupe.

Hakeri poručuju da Anonimusi još nisu pokazali svoj pravi gnjev

Anonimosi su na stranicama Ministarstva pravosuđa, osim poruke, ostavili i fotografije grčkih demonstranata, zajedno sa svojim prepoznatljivim simbolom - maskom Guja Foksa. Anonimusi tvrde kako neće dopustiti da se grčkom narodu dogodi još jedna tragedija i zahtijevaju odstupanje postojeće vlade i nove izbore.

Osim toga, zahtijevaju i da se MMF povuče iz Grčke i napominju da je napad na grčko Ministarstvo pravosuđa samo mali dio onoga što mogu da urade.

Hakeri poručuju da Anonimusi još nisu pokazali svoj pravi gnjev.

Na kraju poruke Anonimusi su zaprijetili i kako će, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, ugasiti sistem i izbrisati sve "fašističke" dugove grčkih građana.

Bonus video: