Mardok "tvitovao" podršku za nezavisnost Škotske

"Pustite Škotsku da ode i da se takmiči", napisao je Mardok u svom "tvitu"
0 komentar(a)
Rupert Mardok, Foto: Twitter
Rupert Mardok, Foto: Twitter
Ažurirano: 22.02.2012. 08:08h

Medijski tajkun Rupert Mardok danas je putem društvene mreže "Tviter" podržao nastojanje Škotske da stekne nezavisnost, što je predsjednik škotske vlade Aleks Salmond odmah pozdravio.

"Pustite Škotsku da ode i da se takmiči", napisao je Mardok u svom "tvitu", dodajući da je Salmond "očigledno najbriljantniji političar u Ujedinjenom Kraljevstvu koga Škoti vole", javila je agencija Frans pres.

Salmon, čija separatistička Škotska nacionalna partija odavno vodi kampanju za nezavisnost Škotske, rekao je da je ovo "veoma zanimljiv" izbor riječi.

"Raspravljamo i u Škotskoj i širom svijeta o budućnosti Škotske, pa pozdravljam svaki doprinos ovoj debati, uključujući Mardokov", rekao je Salmond, koji želi da se referendum o izlasku iz Ujedinjenog Kraljevstva održi na jesen 2014. godine.

Mardok trenutno boravi u Londonu zbog pokretanja lista "San on sandej" - novog nedeljnika njegove kompanije "Njuz korporejšen", sedam mjeseci nakon što je zbog skandala oko prisluškivanja telefona ugašen njegov tabloid "Njuz ov d vorld".

Bonus video: