Češki portal: Skripalj tajno dolazio u Prag

Skripalj i njegova ćerka pronađeni su 4. marta u Salsberiju u južnoj Engleskoj, bez svijesti i kasnije je utvrđeno da su otrovani nervnim agensom novičokom
0 komentar(a)
Sergej Skripalj, Foto: Screenshot (YouTube)
Sergej Skripalj, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.05.2018. 06:06h

Bivši ruski špijun Sergej Skripalj tajno je posjećivao Prag 2012. i sastajao se sa službenicima češke obavještajne službe, objavio je češki portal Rispekt.

"Skripalj je najmanje jednom posjetio Prag 2012. godine, a uprkos činjenici da su to bile kratka posjete, njegov put je bio koristan za lokalnu obavještajnu službu. Predstavnici češke obavještajne službe sastali su se najmanje jednom sa njim i u Velikoj Britaniji", tvrdi češki portal, a prenosi Tass.

Nakon što se preselio u Veliku Britaniju, dvostruki špijun Sergej Skripalj je sarađivao sa britanskom obavještajnom službom MI-6 kako bi razotkrio rusku mrežu agenata (u zapadnim zemljama), piše češki list i navodi da se sastajao sa predstavnicima obavještajnih službi zemalja partnera Velike Britanije, uključujući i Češku.

Portal, međutim, tvrdi da nedavno trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke nije povezano sa njegovom posjetom Pragu, piše Tanjug.

Skripalj i njegova ćerka pronađeni su 4. marta u Salsberiju u južnoj Engleskoj, bez svijesti i kasnije je utvrđeno da su otrovani nervnim agensom novičokom.

London je za njihovo trovanje optužio Rusiju, a Organizacija za zabranu hemijskog oružja potvrdila je da su oni otrovani tim agensom, ali ne i njegovo porijeklo.

Bonus video: