Ruski komunisti traže da petak bude neradni dan

KP Rusije reagovala je na neformalni predlog premijera i predsjedničkog kandidata Vladimira Putina o skraćenju novogodišnjeg praznovanja idejom da se za nekoliko godina petak proglasi neradnim danom, tj. da vikend traje 3 dana.
0 komentar(a)
Rusija Komunisti, Foto: Ria novosti
Rusija Komunisti, Foto: Ria novosti
Ažurirano: 10.02.2012. 15:52h

"Ukoliko naš kandidat Genadij Zjuganov bude postao predsjednik možemo da razmišljamo da za pet do sedam godina vikend počinjemo petkom. Ovo nije šala, podsjećam da je i subota nekada bila radni dan, pa su je sovjetske vlasti proglasile neradnim", rekao je potpredsjednik Dume iz redova KP Ivan Meljnikov.

Prema njegovim riječima, ovo je moguće ostvariti zahvaljujući masovnom uvođenju novih tehnologija i modernizacijom kompletne infrastrukture, što će omogućiti ljudima da se više odmaraju i da imaju više vremena za lični razvoj, prenijele su Ria novosti.

"Ovaj zadatak treba postaviti i on može biti izvršen. Ovo je jedina alternativa kapitalističkom ropstvu koje pokreće beskrajnu trku za dodatnom zaradom i sjedi za vratom radnog čovjeka", ocijenio je Meljnikov.

Za Putinov predlog da ubuduće umjesto do 12. januara, novogodišnji praznici traju do 7. januara on je kazao da je "značajan" ali je istakao da je KP to još ranije predložila.

"Nekoliko puta smo istupili sa tim predlogom, ali vlast se svaki put suprotstavila", naglasio je Meljnikov dodajući da oponenti koriste ideje KP u nedostatku svojih.

Putin je juče predložio da se skrati novogodišnje praznovanje, koje nepovoljno utiče na zdravlje građana, a da se božićni neradni dani "prenesu" u maj i da se tada iskoriste.

Staljin i dalje dio ikonografije KP Rusije

Bonus video: