Nemirno more prekinulo potragu za tijelima na Kosta Konkordiji

Ona je u međuvremenu identifikovana kao član posade. Poslije brodoloma koji se dogodio 13. januara, nepoznata je sudbina još 15 ljudi
0 komentar(a)
kosta konkordija, Foto: Rojters
kosta konkordija, Foto: Rojters
Ažurirano: 29.01.2012. 12:42h

Ronioci su danas zbog nemirnog mora prekinuli potragu za tijelima na nasukanom italijanskom brodu Kosta Konkordija, koji se ponovo pomjerio, saopštile su vlasti.

Operacija ispumpavanja goriva iz brodskih rezervoara obustavljena je u subotu, ali je potraga za tijelima u trupu broda bila nastavljena. U subotu je pronađeno tijelo jedne žene, što je ujedno i 17. potvrđena žrtva.

Ona je u međuvremenu identifikovana kao član posade. Poslije brodoloma koji se dogodio 13. januara, nepoznata je sudbina još 15 ljudi.

"Brod se upadljivo pomjerio pod uticajem nemirnog mora, vjetra i plime, pa je operacija suspendovana iz predostrožnosti", izjavio je portparol spasilačke operacije.

On je rekao da su mjerni instrumenti očitali pomjeranje broda za 3,5 centimetara u prethodnih šest sati, u poređenju sa normalnim pomjeranjem za jedan ili dva milimetra.

Brod leži polupotopljen nedaleko od ostrva Điljo, gdje se nasukao prije više od dvije sedmice. Zvaničnici su saopštili da više nema nade da će neko od nestalih biti pronađen živ.

Bonus video: