PUTEVI GOSPODNJI

Italijanski sveštenik meditirao na Konkordiji

“Teško je povjerovati da brod tog tipa može biti pogodno mjesto za molitve i promišljanje o vjeri", piše Korijere dela sera
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2012. 13:31h

Mještani italijanskog Bezana Brijanca zaprepastili su se kada su na društvenoj mreži Fejsbuk otkrili da je njihov sveštenik umjesto na odmoru radi meditacije kako je i najavio, bio na brodu Kosta Konkordija, nasukanom prije dvije nedjelje kod ostrva Điljo.

“Teško je povjerovati da brod tog tipa može biti pogodno mjesto za molitve i promišljanje o vjeri. Sav taj komfor, osvjetljenja, zabave svih mogućih vrsta teško da priliče tišini i meditaciji: tako su vjerovatno razmišljali parohijani Bezane Brijance kada su otkrili da se njihov sveštenik nalazio na luksuznoj 'Konkordiji' umjesto na meditaciji, kako im je i najavio”, piše list Korijere dela sera.

Don Masimo Dongi razotkriven je poslije brodoloma kod Đilja – nikakvo povlačenje na tiho, spartansko mjesto radi promišljanja. Sveštenik je bio na odmoru na Konkordiji sa najbližim članovima porodice.

Izdao ga je komentar njegove rođake objavljen na Fejsbuku u noći u kojoj se brod nasukao – pošto je uspjela da stigne do obale, djevojka je odmah putem Interneta obavijestila rođake i prijatelje da je čamcem za spašavanje sa Konkordije stigla na bezbjedno, zajedno s ostalim članovima porodice i ujakom, upravo don Masimom.

Parohijani Bezane sada zahtijevaju objašnjenje, piše list i dodaje da će sveštenik možda uspjeti da im objasni da se i na luksuznom brodu može naći mir.

Raskopali oltar tražeći blago

Seoski pop i crkveni starješina sa shevera Grčke uhapšeni su pod optužbom da su u potrazi za blagom raskopali crkveni oltar. Izvještaj policije navodi da su se stanovnici sela Fiska, u blizini Kilikisa, žalili na zvuk bušilice koji je dopirao iz crkve Svetog Ilije.

U oltaru policija je u pronašla rupu dimenzija dva metra sa jedan. U toku je potraga za još četiri osobe osumnjičene za kopanje – za koje je korišćena pneumatska bušilica. Broj ilegalnih potraga za blagom porastao je u Grčkoj za vrijeme ekonomske krize.

Poslednjih mjeseci policija je uhapsila nekoliko osoba, uglavnom na sjeveru zemlje, i otkrila nekoliko tunela.

Galerija

Preporučujemo za Vas