izvučeno 16. tijelo

Fabiola Ruso: Prekinite medijski linč nad mojim suprugom

Sketina mediji nazivaju kukavicom jer je napustio kruzer "Kosta Konkordija" prije spašavanja putnika, no njegova supruga optužbe odbacuje
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2012. 18:23h

Fabiola Ruso osudila je "linč" koji se sprovodi protiv njenog supruga Franćeska Sketina, zapovjednika broda Kosta Konkordija, nasukanog 13. januara, iz čije je olupine izvučeno tijelo 16. žrtve dok traju pripreme za crpljenje nafte, kako bi se izbjegla ekološka katastrofa.

Ekipe su u unutrašnjosti olupine golemog kruzera kod ostrva Đilja uočili tijelo jedne osobe, čime je 11 dana nakon havarije izvučeno ukupno 16 tijela, objavila je talijanska civilna zaštita, a još 16 osoba smatra se nestalima.

"Ne sjećam se nijedne avionske ili pomorske tragedije u kojoj je zapovjednik bio izložen tolikom nasilju.

Otvoren je lov na čovjeka. Traže krivca, žrtvenog jarca, čudovište", rekla je Ruso za francuski list "Paris Match", koji će izići u četvrtak.

Nakon tragedije kod ostrva u Toskani, istraga se usredsrijedila na Sketina, koji je optužen za višestruko ubistvo iz nehata, za napuštanje broda i pogrešnu procjenu, jer je kruzer doveo preblizu obali.

"Ne sjećam se avionske ili pomorske tragedije u kojoj je zapovjednik bio izložen tolikom nasilju. Otvoren je lov na čovjeka. Traže krivca, žrtvenog jarca, čudovište", rekla je Ruso

Sketina mediji nazivaju kukavicom jer je napustio luksuzni kruzer prije spašavanja putnika, no njegova supruga optužbe odbacuje jer je kapetan "odlučan, čvrst i lucidan", "zna analizirati situacije, razumjeti i upravljati", a kod kuće je "uredan i temeljit".

Mediji su se raspričali o tome da je nedugo prije nasukavanja broda kapetan bio u društvu "elegantne plavuše" kojoj je predao svoj računar.

Italijanski mediji pišu da je to pravna zastupnica vlasnika broda, kompanije "Costa Crociere".

Galerija

Preporučujemo za Vas