Protest i u Sofiji: Gole Ukrajinke protiv nasilja nad ženama i djecom

Svoje nezadovoljstvo golišave djevojke su, osim više protesta u Ukrajini, iskazale i u Parizu, Rimu, Vatikanu, Moskvi i Cirihu
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2012. 18:05h

Ukrajinke, obučene samo u donji veš, protestovale su ispred zgrade Sobranja u Sofiji protiv porodičnog i nasilja nad djecom.

Djevojke, članice asocijacije Femen, imale su crvene rukavice i "dijelile" su krošee, a među onima koji je dobio udarac bio je i jedan bugarski televizijski reporter.

Prema podacima ovih Ukrajinki, svaka četvrta Bugarka je žrtva porodičnog nasilja, a prva presuda protiv porodičnog nasilja u ovoj zemlji je izrečena krajem 2011. godine. U Bugarskoj je registrovan minimalan procenat žrtava porodičnog nasilja koje traže pomoć policije, a 2010. godine zvaničnih žrtava bilo je 432.

Ukrajinski ženski pokret "Femen", koji je 2008. godine osnovala Ana Hutsol "zbog nedostatka aktivnosti i pasivne uloge ženske populacije u Ukrajini", broji oko 300 aktivistkinja, ali i nekoliko muškaraca. Današnji protest Ukrajinki u donjem vešu i sa crvenim rukavicama, koji je obezbjeđivala policija, izazvao je veliku pažnju slučajnih prolaznika i medija.

Svoje nezadovoljstvo golišave djevojke su, osim više protesta u Ukrajini, iskazale i u Parizu, Rimu, Vatikanu, Moskvi i Cirihu.

Galerija

Bonus video: