curi gorivo iz broda

Pronađena 12 žrtva u brodu Kosta Konkordija

Tijelo žene, koja je na sebi imala pojas za spasavanje, pronađeno je u uzanom prolazu nedaleko od mjesta predviđenog za evakuaciju
81 pregleda 0 komentar(a)
kruzer, Italija, Foto: Rojters
kruzer, Italija, Foto: Rojters
Ažurirano: 21.01.2012. 18:32h

Tijelo ženske osobe pronađeno je u unutrašnjosti broda Kosta Koncordija i broj poginulih u nesreći popeo se na 12.Tijelo žene, koja je na sebi imala pojas za spasavanje, pronađeno je u uzanom prolazu nedaleko od mjesta predviđenog za evakuaciju, a tokom dana je prebačena na ostrvo Điljo.Kako prenosi BBC, policija je saopštila da će se DNK testom utvrditi identitet nastradale. Ronioci su danas nastavili potragu za nestalima na olupini luksuznog turističkog broda nakon što su uređaji pokazali da je stabilan i da više ne klizi. Da bi lakše izlazili i ulazili iz broda oni su danas probili eksplozivom još nekoliko rupa u trupu broda.

Primijećeno curenje goriva

Gorivo iz mašinskog postrojenja potonulog broda Kosta Konkordija primijećeno je u moru u blizini kruzera, saopštila je danas italijanska obalska straža.

Portparol obalske straže Kosimo Nikastro izjavio je da nema indicija većeg curenja goriva iz dvostruko obloženih tankova. U brodu je ostalo oko pola miliona galona nafte koja bi, u slučaju curenja, izazvala ekološku katastrofu u Tirenskom moru.

Nikastro je rekao da je vjerovatno iscurilo dizel gorivo koje se koristi za spasilačke brodove i kao mazivo za brodske mašine

Nikastro je rekao da je vjerovatno iscurilo dizel gorivo koje se koristi za spasilačke brodove i kao mazivo za brodske mašine. Na brodu je oko 185 tona dizela.

Obalska straža navodi da je situacija pod kontrolom i podsjeća da je na brodu bila velika količina ulja, deterdženta i drugih hemikalija koje su bile neophodne.

Potonuli brod Kosta Konkordija imao je kapacitet oko 3.200 putničkih mjesta, a na brodu je bilo i oko 1.000 članova posade.

Kruzer je potonuo prošle sedmice. Najmanje 11 ljudi poginulo je u brodolomu, a još 21 osoba i dalje se vodi kao nestala. Spasilačke službe navode da je mala vjerovatnoća da je neko od njih još živ.

Preporučujemo za Vas