U požaru u Italiji izgorjelo stotine skupocjenih Maseratija i Fijata

Kako su bili izloženi slanoj vodi, akumulatori u nekim od parkiranih vozila su eksplodirali, a jak olujni vjetar doprinio je da se požar brzo proširi na stotine susjednih automobila
2 komentar(a)
italija požar automobili, Foto: Screenshot (Youtube)
italija požar automobili, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 02.11.2018. 19:04h

Požar u italijanskoj luci u Savoni koji je izbio u noći između utorka i srijede, zahvatio stotine novih vozila, među kojima su bili i automobili marke Maserati namijenjeni izvozu na tržište Bliskog istoka.

Kako su prenijeli lokalni mediji, vatrenoj stihiji prethodila je oluja zbog koje je nivo mora u luci u Savoni porastao, pa je parking s novim automobilima predviđenim za izvoz poplavila morska voda.

Pošto su bili izloženi slanoj vodi, akumulatori u nekim od parkiranih vozila su eksplodirali, a jak olujni vjetar doprinio je da se požar brzo proširi na stotine susjednih automobila.

Lokalni mediji navode da je među izgorjelim vozilima – koja se broje u stotinama – bilo najviše Maseratija, a na snimku poslije požara vidi se i gomila potpuno uništenih automobila Fiat 500L.

Zbog otežanih vremenskih uslova, vatrogascima nije bilo lako da obuzdaju vatrenu stihiju, a dodatnu prijetnju predstavljale su povremene eksplozije automobila.

Na sreću, niko od vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju nije povrijeđen tokom ove intervencije.