Erdogan: Nemam rak

Premijer Erdogan je operisan 26. novembra prošle godine kada su mu iz stomaka uklonjeni polipi koji su, kako je je potvrdio hirurg Mehmet Fuzun - benigni
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Firstpost.com
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Firstpost.com
Ažurirano: 20.01.2012. 13:29h

Turski premijer Tajip Erdogan demantovao je spekulacije u javnosti da ima rak, ali je potvrdio da je poslije operacije u novembru i dalje pod kontrolom lekara.

"Ne, ja nemam rak", izjavio je premijer Erdogan (57) u razgovoru sa poznatim turskim novinarom Mehmedom Ali Birandom koji će taj intervju uskoro emitovati na jednoj privatnoj TV stanici, prenosi agencija AFP.

Premijer Erdogan je operisan 26. novembra prošle godine kada su mu iz stomaka uklonjeni polipi koji su, kako je je potvrdio hirurg Mehmet Fuzun - benigni.

On je zbog operacije otkazao posjetu Kataru, a sa potpredsjednikom SAD Džozefom Bajdenom sreo se u svojoj kući u Istanbulu.

To je u javnosti odmah podgrijalo spekulacije da je Erdogan teško obolio i da ima rak, iako od sredine decembra obavlja svoje dužnosti.

U razgovoru sa novinarom, Erdogan je potvrdio da je i dalje pod kontrolom lekara koji mu savjetuju da se previše ne izlaže naporima.

Erdogan je premijer Turske od 2003. godine, a lider je i vladajuće Partije pravde i razvoja. Mnogi u njemu vide i budućeg šefa države, kada sadašnjem predsedniku Abdulahu Gulu istekne mandat

Bonus video: