kruzer klizi

Moldavka negira da je bila kapetanova ljubavnica

Ona je demantovala ispijanje vina sa kapetanom i rekla da je večerala sa nekoliko oficira na brodu do 21.30 u jednom od restorana
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 04:19h

Domnika Čemortan, Moldavka u centru misterije oko posljednjih sati na kruzeru, tvrdi da nije kapetanova ljubavnica. Italijanski mediji su objavili da je ova bivša plesačica večerala sa Sketinom uoči nesreće.

„Nisam kapetanova ljubavnica“, rekla je Čemortan (25) za „Koriere dela sera“. „Znate zašto? Uvijek mi je pokazivao fotografije njegove ćerke kad je bila mala. Čovjek koji želi ljubavnicu ne ponaša se tako.

“Odgovarajući na navode da nije imala svoju kabinu na krstarenju, koje je počelo samo dva sata prije fatalnog sudara, kazala je da još u džepu ima karticu koja služi za ulazak u kabinu.

Čemortan, koja je rođena u Kišinjevu a živi u Bukureštu, radila je kao plesačica na kruzerima, i navodno je ispila flašu vina sa kapetanom pola sata prije nego što se „Kosta Konkordija“ opasno približila ostrvu Điljo.

Ona je to demantovala i rekla da je večerala sa nekoliko oficira na brodu do 21.30 u jednom od restorana.

„Nije tačno da je kapatan bio sa nama,“ rekla je, iako su objavljene fotografije koje to opovrgavaju. Kada se brod nasukao, u 21. 45, kapetan ju je poslao na komandani most da pomogne u prevođenju obavještenja na ruski, rekla je Moldavka.

Na sedmodnevnom krstarenju je bilo oko sto ruskih turista. Ona je osporila tvrdnje da je kapetan napustio brod mnogo prije putnika i posade. Rekla je da ga smatra „herojem“ jer su njegovi manevri nakon nesreće spasili hiljade života.

Kruzer počeo da klizi, obustavljena potraga za nestalima

Italijanska vlada će razmatrati nove propise kojima bi veliki kruzeri bili spriječeni da idu opasnim morskim putevima i prolazima veoma blizu ostrva i plićaka.

Američka korporacija Carnival Corp, u čijem je vlasništvu italijanski kruzer nasukan u Tirenskom moru, mijenja propise o sigurnosti kako bi spriječila buduće nesreće.

Vijest iz sjedišta firme u Majamiju dolazi u vrijeme kada su italijanske spasilačke ekipe saopštile da su obustavile potragu za nestalima na Costa Concordiji pošto je nasukana olupina ponovo počela da klizi.

More oko ostvra Đilji, gdje se brod nasukao prije sedam dana, bilo je u petak uzburkano, a vremenske prognoze najavljuju pogoršanje tokom dana

More oko ostvra Đilji, gdje se brod nasukao prije sedam dana, bilo je u petak uzburkano, a vremenske prognoze najavljuju pogoršanje tokom dana.

Kompanija Carnival Corp, u čijem je vlasništvu i Costa Cruisers, najavila je promjenu sigurnosnih propisa na svojim kruzerima kako se ovakve nesreće više ne bi dogodile.

Predsjedavajući skupštine akcionara Carnival Corpa Miki Arison rekao je da su članovi upravnog odbora donijeli odluku o promjeni sigurnosnih regulativa nakon potonuća Kosta Koncordije koja je u vlasništvu ove kompanije.

"Iako sam u potpunosti siguran u bezbjednost naših brodova, kao i profesionalnost posada na njima, nove regulative će omogućiti da se ovakvi incidenti više ne dešavaju", rekao je Arison, a prenosi AP.

U donošenju novih propisa je učestvovao i penzionisani kapetan američke mornarice Džejms Hun, koji je potpredsjednik kompanije zadužen za pitanja pomorske politike i sigurnosti.

Pažnja spasilaca na mjestu nesreće Costa Concordije je sada usmjerena na to kako da se iz džinovskog broda ispumpa 500.000 litara goriva, uz loše vrijeme koje prijeti da pozicija broda bude još nestabilnija.

Galerija