Osmaši zaključali mlađeg učenika golog u poljski toalet

Od iživiljavanja starijih učenika dječaka je spasila učiteljica koja je primijetila da nije prisutan na času
53 pregleda 0 komentar(a)
Prokuplje, OŠ "9. oktobar", Foto: Južne vesti
Prokuplje, OŠ "9. oktobar", Foto: Južne vesti
Ažurirano: 19.01.2012. 12:56h

U Osnovnoj školi "9. oktobar" u Prokuplju grupa starijih učenika maltretirala je dječaka P. K, učenika drugog razreda, tako što su ga silom svukli, pa golog zaključali u poljski toalet, izjavio je danas njegov otac.

Otac dječaka Srđan Krstić rekao je da su nasilnici njegovog sina skinuli do gole kože, zatim mu umazali odjeću blatom i vukli po tom toaletu.

"Od iživiljavanja starijih učenika mog sina je spasila učiteljica koja je primijetila da nije prisutan na času. To se dogodilo juče u popodnevnoj smjeni u školi, na odmoru između trećeg i četvrtog časa", rekao je Krstić.

On je dodao da je učiteljica roditelje pozvala iz zbornice, gdje je dječaku odmah ukazana ljekarska pomoć.

"Ljekari su mu dijagnostifikovali "akutnu reakciju na stres”. Moj sin narednih nekoliko dana neće dolaziti u školu", rekao je otac.

Prokupačka policija potvrdila je da je slučaj prijavljen i da su odmah “postupili po prijavi”. Slučaj će biti prijavljen tužiocu i svim nadležnim institucijama, rečeno je u policiji.

Direktorka škole "9. oktobar" Ljiljana Veković je rekla da je to nasilje prijavljeno školskoj upravi u Nišu, kao i da će se sastati s predstavnici Tima za bezbjednost Ministarstva prosvjete.

"Preduzete su sve zakonske mjere i nasilnici će sigurno biti sankcionisani”, rekla je Vekovićeva.

Grupa dječaka koji su maltretirali P. K. nedavno su u isti poljski toalet zaključali jednu učenicu takođe drugog razreda.

OŠ “9. oktobar” nalazi se u širem centru Prokuplja i ima samo taj jedan poljski toalet, koji je udaljen od škole oko 150 metara. Školu pohađa 1.155 učenika.

Bonus video: