COSTA CONCORDIA

Novi bilans nesreće: Šestoro mrtvih

Putnik, čiji identitet nije saopšten, nalazio se u potopljenom dijelu broda. Još petnaestak osoba vodi se kao nestalo, a povrijeđeno je oko 60 putnika i članova posade
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 08:31h

Spasioci su rano jutros pronašli tijelo jednog muškarca u olupini luksuznog broda za krstarenje "Kosta Konkordija", čime se bilans žrtava nesreće broda, koji se prije dva dana nasukalo i prevrnulo u Tirenskom moru, popeo na šest.

Spasioci, koji su cijele noći tragali za nestalima, pronašli su u olupini tijelo putnika koji je nosio prsluk za spasavanje, javila je agencija Ansa.

Putnik, čiji identitet nije saopšten, nalazio se u potopljenom dijelu broda. Još petnaestak osoba vodi se kao nestalo, a povrijeđeno je oko 60 putnika i članova posade.

Među njima je četvoro Italijana, dvoje Amerikanaca i četvoro Francuza. Prva tri nađena tijela su bila tijela dva Francuza i jednog Peruanca, člana posade.

U nedjelju su pronađena tijela jednog 86-godišnjeg Italijana i 68-godišnjeg Španca.

Brod za krstarenje "Konkordija" bio je perjanica italijanske brodarske firme "Kosta" koja je izgradila tu ploveću palatu dužine tri fudbalska terena, kao hram zabave i uživanja. Kao "Titanik" u svoje vrijeme, "Konkordija" je opisivana samo superlativima.

"Konkordija" je kao "Titanik" opisivana samo u superlativima

Nesreća se desila u petak uveče kada je brod sa 4.229 putnika i članova posade naletio na greben blizu ostrva Điljo i pocijepao korito, a potom se prevrnuo na bok. Kompanija Kosta, koja je vlasnik broda, optužila je u nedjelju kapetana broda za "greške", uključujući rutu broda i ponašanje u trenutku nesreće, kao i napuštanje broda prije putnika.

Kapetan Frančeško Sketino, koji to negira, nalazi se u pritvoru.

Galerija

Preporučujemo za Vas