Zjuganov: Moju vladu će voditi patriote i profesionalci

On je obećao da će u slučaju pobejde na izborima značajno povećati davanja za poljoprivredu izdvajanjem 10 do 15 odsto budžeta
0 komentar(a)
Zjuganov, Foto: Reuters
Zjuganov, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2012. 19:34h

Lider ruske Komunističke partije i njen kandidat na predsjedničkim izborima Genadij Zjuganov otpočeo je danas predizbornu kampanju predstavljanjem programa u kojem je obećao uvođenje besplatnog školovanja i studiranja, povećanje penzija i nacionalizaciju dijela bankarskog i energetskog sektora.

"Ako me izaberete za predsjednika, obećavam besplatno obrazovanje, uključujući i visoko, penzije od 500 do 600 eura, više od prosječnih troškova života u Rusiji. Uz vašu pomoć, potpuno ćemo oporaviti avio i vojnu industriju, brodogradnju i poljoprivredu", kazao je Zjuganov pristalicama.

Kako prenose ruski mediji, on je obećao da će prirodni resursi biti u vlasništvu države, kao i da će nacionalizovati dio bankarskog i energetskog sektora, uz modernizaciju industrije na osnovu najviših dostignuća u oblasti naučnog i tehničkog napretka.

"Nacionalizacija mora da bude sprovedena strogo po zakonu. Podržaćemo mala i srednja preduzeća, jer bez njih se ne može", rekao je Zjuganov dodajući da će u slučaju njegove pobjede vladu nacionalnog povjerenja voditi patriote i profesionalci.

On je obećao da će u slučaju pobejde na izborima značajno povećati davanja za poljoprivredu izdvajanjem 10 do 15 odsto budžeta.

Komunistička partija osvojila je 19,95 odsto glasova na parlamentarnim izborima koji su održani 4. decembra što ih je svrstalo na drugo mjesto iza vladajuće Jedinstvene Rusije premijera Vladimira Putina, koja je pobjedila sa 49,4 odsto glasova.

Bonus video: