Budući mafijaši vježbali na psima?

U tim nenasljenim oblastima izvan Napulja Kamora odlaže toksičan otpad iz fabrika sa sjevera Italije,
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2012. 21:54h

Italijansko tužilaštvo naložilo je istragu nakon što je policija otkrila tijela više od 60 pasa, među kojima ima mladunčadi, bačenih pored jednog jezera u nenaseljenoj oblasti u blizini Napulja.

Zvaničnici su pronašli i tijela mačaka i zečeva, prenio je „Gardijan“. Tijela više životinja pronađena su u plastičnim kesama. Dok su neke životinje nedavno preminule, druge su bile u poodmaklom stadijumu raspadanja.

Italijanska organizacija za prava životinja AIDAA sugeriše da su pse možda izboli potencijalni članovi lokalne mafije Kamora prilikom inicijacije ne bi li dokazali spremnost da ubijaju.

Međutim, ta organizacija ne odbacuje mogućnost da su tijela životinja u nenaseljenim oblastima u blizini Mariljiana bacali radnici lokalnih pogrebnih preduzeća za kućne ljubimce kako bi smanjili troškove.

U tim nenasljenim oblastima izvan Napulja Kamora odlaže toksičan otpad iz fabrika sa sjevera Italije, koji je navodno uzrok porast broja malignih oboljenja na lokalnom nivou.

Istražitelji su, piše „Gardijan“, otkrili da su sa leševa uklonjeni mikročipovi koji se koriste za identifikaciju pasa, zbog čega je bilo nemoguće ući u trag životinjama, što takođe ukazuje na moguću trgovinu čipovima povezanu sa ilegalnim švercovanjem životinja.

Odsustvo vidljivih ugriza i sličnih povreda na psima ukazuje da oni nisu poginuli u toku borbi pasa, piše „Il đornale“. „Republika“, pak, bilježi da su lokalne zajednice možda ilegalno usmrtile pse lutalice.

„Moramo shvatiti kako je bilo moguće izvršiti masakar ove vrste“, kazao je Frančesko Servino, lokalni ekolog.

Bonus video: