Monti: Večere plaćam sam, hvala na pitanju

Uz svoj prepoznatljivi humor, Monti se zahvalio Kalderoliju što je potegao to pitanje i opisao skromnu porodičnu večeru
100 pregleda 0 komentar(a)
Mario Monti, Foto: Reuters
Mario Monti, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2012. 20:44h

Era erotskih zabava u palatama italijanskih moćnika je završena: optužen za prekoračenja koja podsjećaju na njegovog predhodnika Silvija Berluskonija, premijer Mario Monti izjavio je da je novogodišnju noć proveo sa porodicom, te da večeru nije platio državnim novcem, prenijela je agencija Frans pres.

Senator Roberto Kalderoli – član desničarske Sjeverne lige poznat po provokativnim komentarima – optužio je Montija da je Novu godinu slavio na državni račun dok Italija klizi ka recesiji i pozvao ga da podnese ostavku.

Uz svoj prepoznatljivi humor, Monti se zahvalio Kalderoliju što je potegao to pitanje i opisao skromnu porodičnu večeru.

Potpuno suprotno od Berluskonijevih večera koje su podrazumijevale divlje žurke tokom kojih su navodno mlade starlete zabavljale bivšeg premijera u zamjenu za bogate poklone, Monti je kazao da je novogodišnju noć proveo sa porodicom uz intimnu večeru koju je pripremila njegova supruga.

„To je bila jednostavna, privatna večera... kojoj su prisustvovali Mario Monti, njegova supruga i njihovi sin i kćerka sa svojim partnerima, te sestra gospođe Monti, njen suprug i četvoro djece od jedne do šest godina“, naveo je u saopštenju.

Žena poslužila večeru

Gosti koji su odsjeli u obližnjem hotelu „o svom trošku“, uživali su u tradicionalnoj večeri koja se sastojala od tortelina, sočiva sa barenom kobasicom i kolača – što je gospođa Monti lično izašla da kupi sopstvenim novcem, naveo je.

Iako je večeru poslužila njegova žena – čime su uštedjeli na angažovanju konobara – Monti je naveo da „ne može da isključi da je veći broj gostiju na večeri (10 osoba) možda značio nešto veću potrošnju električne energije, gasa i vode“.

Premijer je dodao da je „troškove cijele večeri lično snosio Mario Monti koji se, kao što će se onaj koji je postavio pitanje sjetiti, odrekao svoje plate premijera i ministra finansija“.

U saopštenju se takođe podsjeća da, kada god je to moguće, Mario Monti izbjegava da koristi službena vozila.

Bonus video: