Djecu ruskih tajkuna čekaju milijarde

Najpoznatija među nasljednicama svakako je Darija Žukova, koja ne samo da je kćerka oligarha, već je i u vezi sa Romanom Abramovičem
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2012. 07:58h

Kada je Jekaterina Ribolovljeva,k ćerka ruskog oligarha Dmitrija Ribolovljeva, za 88 miliona dolara kupila stan na njujorškom Menhetnu, mediji su podsjetili na manje poznate nasljednice tajkuna koji su se obogatili na tranziciji nakon raspada SSSR.

Jekaterinin stan na Menhetnu

Otac Ribolovljeve je poznat i kao “kralj vještačkog đubriva”, pošto je vlasnik kompanije “Uralkali”, jednog od najvećih svjetskih proizvođača đubriva na bazi kalijuma.

Razlog za kupovinu stana u Njujorku, pored Jekaterinine potrebe da ga povremeno koristi pošto studira u SAD, možda leži i u činjenici da Dmitrija očekuje skup razvod od Elene Ribolovljeve, Jekaterinine majke.

Kupovinom nekretnina na ćerkino ime on vjerovatno pokušava i da ojača odnos sa Jekaterinom, ali i da osigura da nakon raspodjele imovine preskupi stan ne pripadne njenoj majci.

Darijina galerija

Najpoznatija među nasljednicama svakako je Darija Žukova, koja ne samo da je kćerka oligarha, već je i u vezi sa Romanom Abramovičem.

Kćerka Aleksandra Radkina Žukova, naftnog magnata kojeg sumnjiče i za ilegalnu trgovinu oružjem, poznatija je po nadimku Daša.

Abramoviču je 2009. rodila sina Arona Aleksandera, što je vlasniku Čelsija bilo šesto dijete. Iako nisu zvanično u braku, vlasnik "Čelsija" je obasipa bogatsvom na koje je od malena navikla, pa joj je kupio umjetničku galeriju "Garažni centar savremene umjetnosti" u Moskvi, na čijem je ona čelu, a koja će biti premještena na Abramovičevo ostrvo Nova Holandija na rijeci Nevi blizu Sankt Peterburga.

Ana Abramovič (19)

Najstariju Abramovičevu kćerku zovu i "minigarh", pošto bi trebalo da od oca nasljedi skoro tri milijarde eura. On joj je za 16. rođendan 2008. organizovao žurku na koju je potrošio više od 100.000 eura, a dobri su prošli tada i gosti koji su na dar dobijali ajpodove, nakit i skupe tašne.

Kada je Ana prošle godine saopštila da se vjerila sa ruskim advokatom Nikolajem Lazarovim (27) , Abramoviču se nije dopalo što kćerka želi da se uda tako mlada, ali joj je ipak obećao venčanje iz snova.

Jusuf Alekperov (21): najbogatiji među nasljednicima

Sin Vagita Alekperova, sina azerbejdžanskog biznismena i šefa ruske naftne kompanije "Lukoil".

Ovaj mladić je, prema tvrdnji časopisa "Fajnans", najbogatiji od svih nasljednika postsovjetskih tajkuna, pošto bi trebalo da nasljedi više od deset milijardi eura.

Njegov otac je bio po volji svih vlasti u Moskvi, od 80-ih godina prošlog vijeka i doba Mihaila Gorbačova do savremene Rusije i premijera Vladimira Putina.

Aleksej Mordašov

Aleksej Mordašov, otac Ilje i Kirila

llja, sin iz prvog braka Alekseja Mordašova, vlasnika ruskog metalurškog giganta "Severstal", trebalo bi da nasljedi nešto više od 5,5 milijardi eura koliko i njegov 14 godina mlađi polubrat Kiril.

Tajkun je, prema odluci suda iz 2001, Ilji i njegovoj majci plaćao alimentaciju od svega 500 eura mesečno, ali je u međuvremenu izgleda rješio da obojicu sinova tretira na isti način.

Oleg Deripaska

Sedmogodišnjaci sa 12 milijardi eura

Sina i ćerku ruskog "kralja aluminijuma" Olega Deripaske, blizance Petra i Marinu (7), očekuje nasljedstvo od po 12 milijardi eura.

Tu su i Lora i Jekaterina Fridman, kćerke Mihaila Fridmana, predsjednika konzorcijuma "Alfa grupa" i sedmog najbogatijeg Rusa, a svakoj od njih pripašće više od 6,5 milijardi eura.

Galerija

Bonus video: