Dva mlada Grka preko interneta ukrala banci 309.000 eura

Policija je dodala da se traga i za jednim Britancem. Nije saopšten naziv banke, ali policijski izvor kaže da je to filijala američke "Citibank" u Grčkoj
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2011. 17:26h

Dvojica 21-godišnjih Grka su uhapšena i optužena za upad u elektronski program posredstvom interneta i krađu 309.000 eura iz jedne međunarodne banke u Solunu, saopštila je u ponedjeljak grčka policija.

Policija je dodala da se traga i za jednim Britancem. Nije saopšten naziv banke, ali policijski izvor kaže da je to filijala američke "Citibank" u Grčkoj.

"Tri člana bande su ušla u on-lajn program" i "promenila paritet eura i britanske funte na jedan euro = jedna funta, iako je tada kurs bio jedna funta = 1,2 eura", saopštila je policija.

"Oni su napravili fiktivnu transakciju 1,650 miliona eura koristeći svoje bankarske račune i za nedjelju dana time prisvojili 309.000 eura", piše u saopštenju.

Dio ukradenog iznosa je "uložen u akcije i finansijske proizvode", kaže policija.

Dvojica Grka su uhapšena u petak, po prijavi službe bezbjednosti filijala banke koja je obavjestila policijsku službu za elektronski kriminal o "upadu u softver".

Bonus video: