Italijanski desničar ubio dvoje Afrikanaca u centru Firence

Kaseri je bio pisac i izdavač časopisa posvećenog obožavaocima Dž. R. R. Tolkina, pisca romana Hobit i Gospodar prstenova
0 komentar(a)
Đanluka Kaseri, Firenca, Foto: Quotidiano.net
Đanluka Kaseri, Firenca, Foto: Quotidiano.net
Ažurirano: 13.12.2011. 20:57h

Jedan Italijan ubio je dvojicu i ranio tri ulična prodavca afričkog porijekla u centru Firence, nakon čega je izvršio samoubistvo, saopštila je policija.

Đanluka Kaseri (50), za kojeg su italijanski zvaničnici rekli da je desničarski ekstremista, prvo je parkirao automobil na prepunom Trgu Dalmacija u vrijeme ručka, izašao i zapucao iz velikog pištolja.

Tu je ubio dva Senegalca a jednog teško ranio. Zatim se odvezao i, oko dva sata kasnije, ponovio napad na Trgu San Lorenco, gdje je ranio još dva afrička ulična prodavca.

Trg je jedan od najpoznatijih u Firenci i obično je pun turista zato što je smješten na pola puta između čuvene katedrale i željezničke stanice.

Rojters je prenio da je pucnjava izazvala paniku među kupcima i brojnim prodavcima kožnih torbi, jakni i kaiševa.

Kaseri je potom pobjegao u obližnju garažu i u svom automobilu izvršio samoubistvo.

Ubistva su izazvala tenzije u afričkoj zajednici u Firenci. „Nemojte mi reći da je bio lud, jer da je lud pucao bi i u bijelce i u crnce,“ rekao je agenciji Ansa jedan Afrikanac, koji je učestvovao u protestnom maršu.

Kaseri je bio pisac i izdavač časopisa posvećenog književnom djelu „Gospodar prstenova“

Bonus video: