Poljska: Četvorogodišnjeg sina obučavao za huligana

Kratki film postavljen na sajtu "YouTube" pod nazivom "Naredno pokoljenje - četvorogodišnjak - mali gangster" izazvao je lavinu protesta Poljaka
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 14:22h

Roditelji jednog četvorogodišnjaka iz Lublina na istoku Poljske odgovaraće pred sudom pošto se na internetu pojavio snimak na kojem se vidi kako otac sina već od ranog djetinjstva "obučava" za fudbalskog huligana.

Na snimku se vidi da otac to čini uz repertoar psovki, udaraca glavom i šutiranja strunjače, umjesto navijača suparničkog kluba Vidzev.

Dijete na snimku udara glavom, pesnicama i nogama u strunjaču koju njegov otac drži i podstiče sina da psuje navijače FK Vidzev

Kratki film postavljen na sajtu "YouTube" pod nazivom "Naredno pokoljenje - četvorogodišnjak - mali gangster" izazvao je lavinu protesta Poljaka, a reagovao je i poljski ombudsman za djecu.

Dijete na snimku udara glavom, pesnicama i nogama u strunjaču koju njegov otac drži i podstiče sina da psuje navijače fudbalskog kluba Vidzev.

"Šokantno je to što dijete na filmu ne samo da ima dozvolu odrasle osobe, već ga i na to podstiču.

Nema sumnje da tom porodicom mora da se pozabavi sud za maloljetnike, jer tom djetetu čine strašnu nepravdu", kazao je ombudsman Marek Mihalak.

Snimak je od prije dvije godine, a roditelji dječaka kojem je sad šest godina više nisu zajedno.

Otac se sam prijavio policiji pošto je film privukao pažnju poljskih medija i šokirao javnost, ljutit što su svi mogli da vide njegov privatni snimak.

"Šokantno je to što dijete na filmu ne samo da ima dozvolu odrasle osobe, već ga i na to podstiču", rekao je ombudsman za djecu, Marek Mihalak

"Otac djeteta sam se prijavio i podnio prijavu što je bez njegovog znanja film postavljen na internet.

Porodica više nije zajedno, dječak živi sa majkom", kazao je televiziji "TNV24" portparol regionalne policije Andžej Filek.

Policija je saslušala i majku i predala slučaj tužilaštvu.

Galerija

Bonus video: