U Češkoj uhapšeni falsifikatori sa prostora bivše Jugoslavije

Osmoro članova međunarodne grupe kopirali su nelegalno podatke sa bankarskih kartica u SAD i u prodavnicama nakita u Češkoj prebacivali novac na svoje račune
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2011. 15:08h

Češka policija uhapsila je u nekoliko gradova na istoku Češke članove grupe falsifikatora i prevaranata sa prostora bivše Jugoslavije koji su u Češkoj "olakšali" vlasnike bankarskih kartica iz SAD za ukupno 280.000 eura.

Osmoro članova te međunarodne grupe kopirali su nelegalno podatke sa bankarskih kartica u SAD i uz pomoć tih falisfikata na terminalima u prodavnicama nakita u Češskoj prebacivali su novac na svoje račune objasnio je rafinirani mehanizam krađe novca portparol Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala češke policije Pavel Hantak.

"Računali su da će na prvi pogled ta transakcija izgledati kao obična kupovina nakita", kazao je medijima danas Hantak.

Češka policija, u skladu sa svojim principom da kod uhapšenih stranaca ne navodi nacionalost, nije precizirala čiji su članovi kriminalne grupe državljani, već samo da su sa prostora bivše Jugoslavije.

"Cijela grupa je optužena za falsifikovanje kartica i prevaru. Budući da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je djelovala na teritoriji nekoliko država prijeti im do 12 godina zatvora", rekao je Hantak.

Bonus video: