"FEMEN": UEFA pritiska Ukrajinu da legalizuje prostituciju

Demonstrantkinje su na dan žrijeba za EP u fudbalu uzvikivale protestne slogane i razvile transparente kojima su kritikovale UEFA-u, koja je organizator prvenstva
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2011. 14:49h

Ukrajinske aktivistkinje za ljudska prava okupljene oko pokreta "FEMEN" održale su proteste u toplesu ispred Olimpijskog stadiona u Kijevu.

One protestuju zbog, kako su rekle, "pokušaja legalizacije prostitucije na Evropskom prvenstvu".

Pet žena, članica ovog feminističkog pokreta koji je stekao međunarodni ugled zbog organizacije brojnih protesta u Ukrajini i inostranstvu, na dan žrijeba za Evropsko prvenstvo u fudbalu uzvikivale su protestne slogane i razvile transparente kojima su kritikovale Evropsku fudbalsku federaciju (UEFA), koja je organizator Evropskog prvenstva.

"UEFA pokušava da izvrši pritisak na našu vladu da legalizuje prostituciju tokom Evropskog prvenstva, od 8. juna do 1. jula 2012. godine", izjavila je portparolka "FEMEN-a", Ina Ševčenko.

Kijevska policija stigla je ubrzo na lice mjesta, uvukla djevojke u policijsko vozilo i odvezla ih u stanicu.

Inače, može se reći kako je zaštitni znak pokreta "FEMEN" su razgolićene demonstrantkinje, koje na taj način pokušavaju da skrenu pažnju na važnost borbe protiv seks-turizma, seksizma i sličnih društvenih anomalija.

Galerija

Bonus video: