Libijac izvršio oružani napad kod palate Topkapi u Istanbulu

Očevici tvrde da je napadač, nakon što je iz vatrenog oružja ranio vojnika u nogu i čuvara u stomak, utrčao u dvorište palate vičući "Alah je velik"
0 komentar(a)
Napadač, Turska, Palata, Foto: Beta/AP
Napadač, Turska, Palata, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.11.2011. 19:22h

Jedan turski vojnik i radnik obezbjeđenja ranjeni su danas u oružanom napadu koji je kod palate Topkapi u Istanbulu izvršio državljanin Libije, rekli su turski zvaničnici.

Napadača su ubili policijski snajperisti.

Očevici tvrde da je napadač, nakon što je iz vatrenog oružja ranio vojnika u nogu i čuvara u stomak, utrčao u dvorište palate vičući "Alah je velik".

Guverner Istanbula Husein Avni Mutlu izjavio je da ranjeni nisu u životnoj opasnosti, kao i da vlasti pokušavaju da otkriju motiv napada.

Turska je podržavala libijski ustanak protiv Moamara Gadafija. Ona je takođe suočena sa napadima islamističkih i ljevičarskih grupa, kao i kurdskih militanata koji se na jugoistoku zemlje bore za autonomiju.

Mutlu je rekao da napadač nije iznio nikakve zahtjeve i da je policija odlučila da ga ubije kada je odbio da se preda.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Idris Naim Sahin rekao je da je napadač ušao u zemlju u subotu, automobilom sa sirijskim tablicama.

Državna televizija TRT, koja se pozivala na saopštenja vlasti, identifikovala ga je kao 36-godišnjeg Samira Saleme Alij Elmadhavrija.

Bonus video: