U pljački ubijen juvelir, osumnjičena balkanska banda "Pink panter"

Ova oružana pljačka obnovila je sumnje i strah da je ponovo na djelu ozloglašena banda naoružanih pljačkaša iz istočne Evrope
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2011. 10:56h

U oružanoj pljački u Kanu hicem iz "kalašnjikova" ubijen je menadžer jedne juvelirnice, a policija vjeruje da iza napada stoji poznata balkanska banda pljačkaša "Pink panter".

Kako saznaje beogradski "Blic", napad je izveden u subotu uveče u specijalizovanoj prodavnici za prodaju prstenja, narukvica i satova, a smrtno pogođeni juvelir umro je jedan sat kasnije.

Ova oružana pljačka obnovila je sumnje i strah da je ponovo na djelu ozloglašena banda naoružanih pljačkaša iz istočne Evrope, poznatija pod imenom "Pink panter"

U trenutku napada, oko 18 časova, u juvelirnici je bilo četvoro ljudi kad su maskirani napadači upali u radnju.

Teško ranjeni menadžer je, uprokos naporima ljekara hitne pomoći, preminuo za manje od jednog sata.

Maskirani razbojnici su pobjegli na motociklima, a vjeruje se da su, osim "kalašnjikovom", bili naoružani i šok-bombama

Maskirani razbojnici su pobjegli na motociklima, a vjeruje se da su, osim "kalašnjikovom", bili naoružani i šok-bombama i hladnim oružjem.

Prije dvije godine naoružani pljačkaši, obučeni u havajske košulje, ukrali su nakit vrijedan 13 miliona funti iz prodavnice "Kartije" u Kanu i pobjegli na motociklima. Vjeruje se da je i sinoćna pljačka u Kanu djelo "Pink panter", jer je izvedena na skoro identičan način kao i pljačka "Kartija" prije dvije godine.

Bonus video: