Afera "Rubigejt": Pred sudom Kluni, Ronaldo i desetine starleta

Berluskoni je protestovao navodeći da je tužilaštvo „uništilo reputaciju“ žena čija je „jedina krivica to što su prihvatile premijerov poziv na večeru“
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2011. 20:51h

To bi mogla da bude postava za rimejk jedne od klasičnih priča iz '60-ih: Džordž Kluni kao jedna od zvijezda, zajedno sa jednom bivšom balerinom i 32 odabrane plesačice i starlete.

U stvari, to je samo dio utvrđenog spiska svjedoka za suđenje u kome je bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni optužen da je plaćao za seks maloljetnoj prostitutki, piše britanski „Gardijan”.

Među ostalima koji imaju sporedne uloge u ovoj sudskoj drami nalaze se zvijezda madridskog Reala Kristijano Ronaldo, bivši šef tima Formule 1 Flavio Brijatore i tri ministra posljednjeg Berluskonijevog kabineta – od kojih je jedna bivši toples model, koja je u prošloj vladi bila ministarka jednakih šansi, Mara Karafanja.

Sudije u Milanu su se složile da će biti pozvano 214 svjedoka koji će početi da daju izjave 2. decembra.

Sudije u Milanu su se složile da će biti pozvano 214 svjedoka

Tužilaštvo želi da sasluša Karimu el Mahrug – poznatiju pod imenom Rubi Srcelomka – marokansku plesačicu iz noćnih klubova koja je navodno prisustvovala zabavama u Berluskonijevoj vili kod Milana koje su se završavale takozvanim „bunga-bunga“ sesijama za koje ostali svjedoci tvrde da su bliske orgijama. Tužilaštvo je pozvalo još 32 djevojke za koje postoje navodi da su prisustvovale zabavama.

Provela noć sa Ronaldom, večerala sa Klunijem?

Berluskoni, koji je takođe optužen da je zloupotrijebio položaj kako bi zataškao svoj navodni prekršaj, poriče da je uradio išta nezakonito. On rizikuje da bude kažnjen zatvorskom kaznom do tri godine po optužbi za seksualni prestup i do 12 godina zbog zloupotrebe položaja.

Tadašnji premijer je optužen da je vršio pritisak na policiju da oslobodi El Mahrugovu nakon što je u maju 2010. uhapšena pod sumnjom da je krala. Ona od tada poriče da je imala seks sa Berluskonijem (75).

Rubi Srcelomka

Protiv bivšeg premijera se pred milanskim sudom vodi još nekoliko suđenja za korupciju, a u utorak je održano ročište u slučaju utaje poreza.

Prema procurjelim informacijama u slučaju protiv Berluskonija, El Mahrug je u izjavama navela da je provela jednu noć u jednom hotelu sa Ronaldom – što fudbaler kategorično odbacuje - i da je u Berluskonijevom domu večerala sa Klunijem.

Advokat bivšeg premijera Nikolo Gedini je kazao da hoće da ova dva čovjeka „demontiraju“ priču El Mahrugove kako bi podrili njen kredibilitet kao svjedoka.

Kluni se "kocka"

U slučaju holivudske zvijezde, kako ocjenjuje „Gardijan”, to bi moglo biti kockanje. U jednom intervjuu koji je dao u oktobru, Kluni je kazao da je zaista večerao sa Berluskonijem i da je to bila „jedna od najupečatljivijih večeri u njegovom životu“.

On je išao da se susretne s Berluskonijem u njegovoj palati u Rimu da bi kod njega lobirao u vezi sa situacijom u Darfuru. Međutim, poznati glumac je zagonetno rekao da je to „postalo mnogo drugačije veče nego što je iko očekivao.“

Kluni je u tom intervjuu za magazin „Tajm“ naveo da su ga zvali Berluskonijevi advokati, ali je negirao da je ikada prisustvovao takozvanim „bunga-bunga“ žurkama.

„Pričao sam s njegovim ljudima i rekao sam im 'Ako hoćete, doći ću i svjedočiti', jer nisam prisustvovao zabavi na kojoj se tvrdi da sam bio“, kazao je Kluni tom prilikom.

Kao i Berluskoni, i on je u utorak protestovao navodeći da je tužilaštvo „uništilo reputaciju“ žena čija je „jedina krivica to što su prihvatile premijerov poziv na večeru“.

Bonus video: