Poplave i klizišta na Siciliji odnijeli tri života

Posljednjih nedjelja u Italiji je usljed jakih kiša, uglavnom u sjevernom i centralnom dijelu, poginulo više od 20 osoba
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2011. 16:31h

Tri osobe poginule su u sjeveroistočnom dijelu Sicilije usljed poplava i klizišta koje je prouzrokovala obilna kiša, saopštile su danas lokalne vlasti.

Veliki broj kuća je poplavljen u Saponari, u blizini Mesine, saopšteno je iz službe civilne zaštite, javlja agencija Rojters. Jedna 24-godišnja žena za koju se vjerovalo da je poginula pronađena je u kući koju je zatrpalo blato, navodi spasilačka služba.Desetogodišnji dječak pronađen je mrtav u Mesini na Siciliji, gdje je u klizištu uništeno nekoliko kuća. Spasilačke ekipe pronašle su mrtve 50-godišnjeg čovjeka i njegovog 20-godišnjeg sina, objavio je lokalni dnevnik Giornale di Sicilia. Vozač buldožera teško je povrijeđen kada ga je odnio talas blata.

Nedaleko odatle, u Kalabriji, voz koji saobraća između Lamecije Terme i Katanzara, ispao je sinoć iz šina pošto je jaka kiša izazvala klizište. Dvadesetak putnika voza zadobilo je lakše povrede. Posljednjih nedjelja u Italiji je usljed jakih kiša, uglavnom u sjevernom i centralnom dijelu, poginulo više od 20 osoba.

Galerija

Bonus video: