Berluskoni izašao iz zgrade vlade sa kineskom vazom i mačem

Mač mu je poklonio kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev, dok je kineska vazna dinastije Ming dar delegacije koja ga je nedavno posjetila
0 komentar(a)
silvio, Foto: Corriere.it
silvio, Foto: Corriere.it
Ažurirano: 16.11.2011. 14:03h

Silvio Berluskoni je iz sjedišta vlade u Palazzo Chigi iznio svoje lične stvari i ponio sa sobom samo jedan kazahstanski mač, skupocjenu kinesku vazu i tri fotografije, objavio je dnevni list La Reppublica.

Mač mu je poklonio kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev, dok je kineska vaza dinastije Ming dar delegacije koja je nedavno došla iz Pekinga da ga posjeti.

Primivši vaznu, Berluskoni se najprije pretvarao da će mu ispasti, a zatim je smijući se rekao svojim iznenađenim sagovornicima kako su "lijepi ovi mali cvjetići, ali sljedeći put donesite jednu sa scenama iz Kama-Sutre", iako indijska erotska umjetnost nema ništa s Kinom, prenio je AFP.

Od tri fotografije koje je takođe odnio u svojim kutijama dvije prikazuju njega i dvojicu posljednjih papa, Ivana Pavla II i Benedikta XVI, a na trećoj je on sa američkim predsjednikom Džordžom Bušom, jedinim kojeg je smatrao prijateljem, objavile su dnevne novine.

Dnevne novine podsjećaju da Silvio Berluskoni nije nikada volio Palazzo Chigi i da je više volio Palaču Grazioli, svoju privatnu rezidenciju u Rimu, nekoliko stotina metara udaljenu od sjedišta vlade.

Berluskoni je podnio ostavku u subotu veče.

Mario Monti saopštio novi sastav vlade

Bonus video: