Štros Kan pao u depresiju

Dominikovi prijatelji su, poslije svega, otvorili dušu. Pod strogim plaštom anonimnosti, poručuju ovih dana da nekadašnji briljantni političar i ekonomista više nije ni sjenka sebe
73 pregleda 0 komentar(a)
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.11.2011. 20:51h

Sumnje da je sad umiješan i u aferu s prostitutkama u luksuznom hotelu “Karlton” u Lilu prelile su čašu, pa je nekadašnji direktor MMF Dominik Stros Kan odlučio da se liječi, pišu "Novosti".

Ako je vjerovati izvorima koje ovih dana uveliko navode francuski mediji, svojevremeno najbolje stojeći potencijalni kandidat na predstojećim izborima za predsjednika Francuske povjerio se najbližim prijateljima da je došlo vrijeme da dobije stručnu pomoć za “bolest”.

Poslije njujorške epizode s Nafisatu Dijalo, koja ga je koštala političke karijere, i optužbe spisateljke Tristan Banon, u javnosti je odjeknulo hapšenje rukovodilaca i zaposlenih u hotelu “Karlton” zbog optužbi u postojanje mreže prostitucije, čiji je korisnik, sumnja se, bio i Stros Kan.

Dominikovi prijatelji su, poslije svega, otvorili dušu. Pod strogim plaštom anonimnosti, poručuju ovih dana da nekadašnji briljantni političar i ekonomista više nije ni sjenka sebe. Cijelog dana, kažu, grize nokte, ne može da se koncentriše na najobičniji razgovor, ne uključuje televizor, ne čita novine... Napustila ga je većina prijatelja, a on, prepušten sam sebi, još uspijeva da na licu, zaraslom u višednevnu bradu, zadrži samo masku kiselog osmjeha, za slučaj iznenadnog fotografskog snimka uličnih znatiželjnika, na povratku s ručka.

I gospođa Stor Kan umorna od svega

An Senkler, Stros Kanova supruga, odlučila je da napiše knjigu, na kojoj, prema svjedočenju najbližih prijatelja, već uveliko radi, i u kojoj će iznijeti svoju verziju događaja. U čaršiji su se pojavile i priče da će ga napustiti vjerna saputnica iz najtežih trenutaka An Senkler. Kažu, i njoj je dosta svega. Ne želi više da gubi novac, naročito u perspektivi civilnog procesa u Njujorku. Dobri poznavaoci para Stros Kan potvrđuju da nekadašnja poznata televizijska novinarka, istina, teško podnosi cijelu situaciju, ali i naglašavaju da razlaz nije na vidiku, jer bi teško mogla da napusti “bolesnog čovjeka”.

Stros Kanova nezajažljivost za suknjom bila je poznata uskom krugu ljudi, ali ne i javnosti, koja je sve počela da otkriva prije tri godine, kada se pojavila afera s ekonomistom MMF Piroškom Nađ. Stros Kan je tada čvrsto obećao da mu se to više neće ponoviti... Od tada, afere su se odvijale kao na traci.

Sam Stros Kan je priznao da je bilo pokušaja “osvajanja” ženskih srca, ali samo kroz “okušavanje šanse”, a nikako napastvovanjem i pokušajem silovanja. Ipak, jasno je da su mu nagoni u petoj brzini.

Bonus video: