Policija u stanu ruskog istoričara pronašla 29 leševa

Moskvin je napisao više članaka o grobljima. Školovani lingvistički ekspert, specijalizovao se za keltsku kulturu i studirao 13 stranih jezika
96 pregleda 0 komentar(a)
Anatolij Moskvin, Foto: Dailymail.co.uk
Anatolij Moskvin, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 07.11.2011. 21:07h

Ruska policija je pronašla 29 mumija u domu jednog uglenog istoričara koji je iskopao tijela i obukao ih u odjeću pronađenu u njihovim grobnicama, saopšteno je juče.

Na snimku koji je policija napravila u stanu istoričara u gradu Nižnji Novgorod mogu se vidjeti tijela koja izgledaju kao lutke – obučena u haljine svijetlih boja i sa maramama, a čini se kao da su ruke i lica nekih od njih umotana u tkanine. Policija je saopštila da je riječ o mumificiranim ljudskim ostacima.

Policija je odbila da otkrije ime osumnjičenog koji je uhapšen prošle nedjelje, ali je objavila njegovu fotografiju i navela da je riječ o 45-godišnjem uglednom istoričaru iz grada oko 400 km istočno od Moskve.

Ruski mediji su identifikovali muškarca kao Anatolija Moskvina, stručnjaka za groblja, koji je otvoreno govorio o tome da pretura groblja i proučava nadgrobne spomenike kako bi otkrio životne priče preminulih.

Birao samo ostatke mladih žena

Moksvin je birao samo ostatke mladih žena za svoju strašnu kolekciju, saopšteno je iz policije.

Dnevni list „Moskvoski komsomolec” je javio da je Moskvin uhapšen na jednom groblju, dok je nosio vreću sa kostima. Međutim, „Kriminalnaja hronika”, onlajn magazin specijalizovan za zločine počinjene u regionu Nižnji Novgorod, prenio da su istražitelji otkrili tijela kada su posjetili Moskvina radi konsultacija o skrnavljenju grobova.

Moskvin je napisao više članaka o grobljima. Školovani lingvistički ekspert, specijalizovao se za keltsku kulturu i studirao 13 stranih jezika.

Hvalio se ispitivanjima groblja

U intervjuu iz 2007. za „Nižegorodski raboči”, Moskvin se pohvalio da je ispitao 752 groblja, često prelazeći pješke i do 30 km dnevno.

Prema njegovim riječima, pio je vodu iz bara, spavao u sijenu ili na napuštenim farmama, a jednom čak i u mrtvačkom sanduku.

Prošlog mjeseca je napisao članak za jednu publikaciju o nekrologiji u kojoj govori o svom interesovanju za mrtve. Rekao je da je u 12. godini naišao na sahranu i da su ga tom prilikom primorali da poljubi lice 11-godišnje djevojčice koja je umrla.

Bonus video: