bez odlaganja

Grčka vlada: Što prije sastanak sa svim političkim partijama

Prijevremeni izbori koje predlaže opozicija bi zemlju vodili u katastrofu, kaže Mosialos, dok je Samaras danas potvrdio da insistira na održavanju izbora u decembru
0 komentar(a)
Grčka, parlament, Foto: Reuters
Grčka, parlament, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2011. 20:57h

Predsjednik Grčke Karolos Papuljas će "bez odlaganja" sazvati sastanak lidera opozicionih partija na kome će se razgovarati o "mogućnostima saradnje" pošto je premijer Jorgos Papandreu predložio formiranje koalicione vlade, saopštile su danas grčke vlasti.

Kako je agenciji Frans pres rekao jedan izvor blizak grčkoj vladi, još se ne zna tačno kada će biti održan sastanak grčkog predsjednika i lidera političkih partija.

Prema istom izvoru, Papuljas će se najprije pojedinačno sastati sa liderima partija, među kojima je i predsjednik najveće opozicione partije Nova demokratija Antonis Samaras, sa kojim je sastanak zakazan za sjutra.

Grčki predsjednik će se sa šeficom Komunističke partije Alekom Paparigom, liderom konzervativne partije Pravoslavnog narodnog jedinstva Georgisom Karacaferisom i predsjednikom lijeve radiklane partije Siriza Aleksisom Ciprasom sastati u narednih nekoliko dana, naveo je taj izvor.

"Pozivamo sve partije, da budu konstruktivne", rekao je portparol grčke vlade Ilias Mosialos i ponovio da premijer Grčke ostaje pri svom predlogu da se oformi koaliciona vlada koja bi vladala "isključivo u interesu države i grčkog naroda".

On je ponovio da bi prijevremeni izbori koje predlaže opozicija zemlju vodili u katastrofu, dok je Samaras danas potvrdio da insistira na održavanju izbora u decembru.

Preporučujemo za Vas