I šef Ferrarija protiv Berluskonija

Uticajni predsjednik Ferrarija, Luka Kordero di Montezemolo, danas je izjavio da premijer Silvio Berluskoni nije u stanju da izvede Italiju iz dužničke krize i da to može ostvariti jedino "vlada nacionalnog spasa".
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2011. 13:04h

"Premijer mora da vodi računa o tome da je jedini način da se danas spasi zemlja osnivanje vlade nacionalnog spasa", piše predsjednik Ferrarija, o čijem se ulasku u političke vode često govori u Italiji, u pismu listu La Republika.

Di Montezemolo smatra da je to rješenje prihvatljivije od organizovanja prijevremenih izbora koji bi "paralizovali zemlju", s obzirom na to da među članovima Berluskonijeve koalicije već dugo traju međusobni sukobi, a opozicija vodi zamršenu političku ekonomiju.

"Ako Berluskoni i dalje bude stavljao vlastite ambicije ispred dobrobiti Italije, njegov politički put, koji ima boljih i lošijih trenutaka, završiće na najgori mogući način", smatra Di Montezemolo. "Ne smijemo izgubiti više ni trenutka. U igri su socijalno jedinstvo, opstanak Italije i štednja italijanskih državljana", napisao je.

Di Montezemolo nije prvi od uticajnih italijanskih industrijalaca koji posljednjih nedjelja kritikuje Berluskonija i njegov način vođenja zemlje.

Bonus video: