Grčka kriza: Nasljednica Aristotela Onazisa kopa po kontejnerima

"Ne dobijam ništa od nasljedstva, samo penziju koju su mi smanjili na 300 eura zbog krize. Ne mogu da vjerujem da je kriza u našoj zemlji", rekla je Olga
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2011. 17:54h

Grčka je na ivici egzistencije, a posljednji dokaz tome je 90-godišnja Olga Onazis, nasljednica grčkog narodnog junaka Aristotela Onazisa, koja kopa po kontejnerima i smeću, kako bi preživjela.

Reporter njemačkog Bilda zatekao je Olgu Onazis kako prvo odlazi u narodnu kuhinju na ručak, a zatim na mjesta gdje se odlaže otpad, u potrazi za stvarima koje su još upotrebljive. Reporter Bilda je zapazio da je jedina vrijedna stvar koju Olga ima krzneni kaput pod rukom.

Njen suprug George bio je rođak grčkog brodovlasnika Aristotela Onazisa, čija je slava i bogatstvo hranila čitav klan Onazisa i koji je bio drugi suprug Džeki Kenedi.

"Ne dobijam ništa od nasljedstva, samo penziju koju su mi smanjili na 300 eura zbog krize. Ne mogu da vjerujem da je kriza u našoj zemlji", rekla je Olga.

Grčka je danas zemlja u kojoj vlada jedino haos, a ekonomija im je u ruševinama. Dugovanja tjeraju sve više očeva u toj zemlji na samoubistvo pa je zabilježen porast slučajeva od 25 odsto.

Djeca tokom nastave u školi padaju u nesvijest, navodno zbog toga što kod kuće nemaju šta da jedu.

Dvodnevni generalni štrajkovi su paralizovali javni život u zemlji. U srijedu su se demonstranti sukobili sa policijom, a neredi su zabilježeni i danas.

Bonus video: