Svaki šesti mobilni telefon u Britaniji "zaražen" Ešerihijom koli

Prema rezultatima, 95 odsto od 350 ispitanih pere ruke sapunom kada je to moguće, a na 92 odsto mobilnih telefona i 82 odsto ruku pronađena je bakterija
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2011. 17:56h

Britanski istraživači otkrili su da je u Velikoj Britaniji na svakom šestom mobilnom telefonu otkrivena bakterija Ešerihija koli zbog loše lične higijene korisnika, piše britanski dnevnik "The Guardian".

Istraživanjem, koje su obavili Londonska škola higijene i tropske medicine i Univerzitet u Londonu "Kraljica Mary", takođe je utvrđeno da Britanci imaju naviku da lažu o svojoj ličnoj higijeni.

Prema rezultatima, 95 odsto od 350 ispitanih pere ruke sapunom kada je to moguće, a na 92 odsto mobilnih telefona i 82 odsto ruku pronađena je bakterija.

U sklopu istraživanja uzeti su uzorci sa 390 telefona iz 12 britanskih gradova.

"Istraživanjem je utvrđeno da neki ljudi pravilno ne peru ruke, posebno nakon odlaska u toalet. Nadam se da će pomisao na to da se na rukama i telefonima može naći Ešerihija, podstaći ljude da obrate više pažnje u kupatilu prilikom pranja ruku sapunom, jer im ta jednostavna rutina može spasiti život", rekao je doktor iz Londonske škole higijene i tropske medicine.