Štrajkovi u Grčkoj blokirali i Akropolj

Oni protestuju zbog uvođenja novih poreza, smanjenja plata i penzija i otpuštanja nekoliko desetina hiljada viška radnika u javnom sektoru
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2011. 10:27h

U Grčkoj u posljednje vrijeme svi štrajkuju a nezadovoljni službenici nisu poštedjeli ni najveći antički spomenik u Atini - Akropolj - koji je danas zatvoren za domaće i strane turiste.

U znak protesta zbog sve oštrijih mjera štednje u Grčkoj su danas blokirane kancelarije službi koje treba da prikupljaju nove poreze na imovinu, zaposleni u gradskoj čcistoći ne sklanjaju djubre sa ulica i trgova, poremećen je javni prevoz, advokati se nisu pojavili u sudovima, javljaju novinske agencije.

Rastući talas protesta će dostići vrhunac 19. oktobra kada se planira generalni štrajk zaposlenih u javnom sektoru, koji će, kako najavljuju organizatori, paralisati mnoge službe u zemlji.

Oni protestuju zbog uvođenja novih poreza, smanjenja plata i penzija i otpuštanja nekoliko desetina hiljada viška radnika u javnom sektoru.

Vlada je prisiljena da sprovodi bolne mjere štednje pošto je to preduslov za dobijanje novih pozajmica od Centralne evropske banke i Medjunarodnog monetarnog fonda.

Bonus video: