Isticali Frankovu zastavu: Nekoliko hiljada Španaca na desničarskom protestu u Madridu

Okupljeni su uzvikivali slogane protiv premijera Španije Pedra Sančesa, nazivajući ga "separatistom" zbog njegove spremnosti da se sastane s liderima Katalonije, naklonjenim nezavisnosti tog španskog regiona
0 komentar(a)
protest, Foto: Shutterstock
protest, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.10.2018. 12:40h

Nekoliko hiljada Španaca demonstriralo je danas u Madridu protiv vlade predvođene socijalistima na skupu koji su organizovale marginalne desničarske grupe.

Demonstranti su se okupili ispred parlamenta Španije, a mnogi učesnici nosili su aktuelnu zastavu Španije, ali i onu koja je bila važeća u vrijeme fašističke diktature Fransiska Franka.

Okupljeni su uzvikivali slogane protiv premijera Španije Pedra Sančesa, nazivajući ga "separatistom" zbog njegove spremnosti da se sastane s liderima Katalonije, naklonjenim nezavisnosti tog španskog regiona.

Skupu nisu prisustvovali članovi nijedne veće španske stranke.

Sančes je postao premijer u junu pošto je parlament izglasao nepovjerenje dotadašnjoj vladi Marijana Rahoja zbog korupcionaškog skandala u njegovoj konzervativnoj Narodnoj stranci. Padu Rahoja doprineli su separatistički poslanici iz Katalonije koji su glasali za smjenu njegove vlade.

Bonus video: