Njemačka pozvala sirijskog ambasadora zbog Džafarijeve izjave

"Evo, dolazi Njemačka, treći musketar, koja je progonila jevreje, sad želi da se prikaže kao pošteni posrednik u donošenju nacrta obmanjujuće rezolucije o Siriji", rekao je Džafari
0 komentar(a)
Bašar Džafari, Foto: Life
Bašar Džafari, Foto: Life
Ažurirano: 06.10.2011. 16:52h

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je sirijskog ambasadora u Berlinu kako bi mu prigovorilo zbog komentara sirijskog izaslanika na ovonedjeljnom glasanju Savjeta bezbjednosti UN o rezoluciji protiv sirijskog gušenja antivladinih protesta.

Nakon glasanja o rezoluciji u utorak, na koju su Rusija i Kina uložile veto, sirijski izaslanik Bašar Džafari dao je izjavu novinarima.

"Evo, dolazi Njemačka, treći musketar; Njemačka, koja je progonila jevreje u Evropi, sad želi da se prikaže kao pošteni posrednik u donošenju nacrta obmanjujuće rezolucije o Siriji", kazao je on novinarima.

Ministarstvo je upozorilo da špijuniranje i pritisak na članove sirijske opozicije u Njemačkoj "nisu prihvatljivi ni na koji način"

"Sirijski ambasador u UN izrazio se na potpuno neprihvatljiv način na kraju sastanka Savjeta bezbjednosti UN o sirijskoj rezoluciji", saopštilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo takođe navodi kako je upozorilo vlasti u Damasku da špijuniranje i pritisak na članove sirijske opozicije u Njemačkoj "nisu prihvatljivi ni na koji način".

Bonus video: