Majka sakrivala tijelo dječaka (4) dvije godine u podrumu

Prije tri godine je dječakov otac je upozoravao socijalnu službu i policiju da nešto nije u redu, ali niko ga nije ozbiljno shvatao
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2011. 11:09h

Ono čega se Aftab Kan (43) plašio se pokazalo istinitim: njegov sin (4) Hamza je mrtav. Tijelo dječaka se godinama raspadalo u krevetiću ostavljenom u podrumu.

Prije tri godine je Aftab je upozoravao socijalnu službu i policiju da nešto nije u redu, ali niko ga nije ozbiljno shvatao. Sam nije smio da pristupi porodici, jer mu je, zbog oprodičnog nasilja, bilo zabranjeno da kontaktira bivšu partnerku i majku svoje djece Amandu Huton (41).

Godinama je ponavljao da je brižan otac, sa svojih petoro djece se često čuo preko telefona, jedan odrasli sin kod njega i živi. Čuo se čak i sa malim Hamzinim bratom blizancem, ali tri godine nije čuo ni riječ od Hamze, koji bi, da je živ, danas išao u školu.

Ostaci malog tijela ležali su u krevetiću. Teško je utvrditi kada je dijete umrlo, ali se vjeruje da su od tada prošle makar dvije godine.

Istina o Hamzi je otkrivena kada je zabrinuti komšija digao uzbunu, a policija je ubrzo uhapsila dječakovu majku i jednog od sinova, Tarika (22). Ostaci malog tijela ležali su u krevetiću. Teško je utvrditi kada je dijete umrlo, ali se vjeruje da su od tada prošle makar dvije godine.

Entoni Džekson, očuh Amande Huton, prisjetio se kako je veza između nje i Aftaba bila burna, zbog kulturoloških razlika. Posebno je zabrinuta bila Amandina majka En, koja je umrla 2005. godine, nedugo nakon što je Amanda ostala trudna sa blizancima. Jedan od njih je bio Hamza.

"Umrla je prije nego je upoznala Hamzu. Bila bi uništena", izjavio je Džekson, pitajući se kako je moguće da je tijelo djeteta bilo sakriveno dvije godine.

Bonus video: