Gej aktivista objavljuje imena gej političara koji su u javnosti homofobi

Mankuza je na taj čin podstaklo ponovno odbijanje zakona protiv homofobije u italijanskom parlamentu
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2011. 07:39h

Italijanski političar, gej aktivista i pripadnik udruženja „Equality Italia“, Aurelio Mankuzo najavio je da će objaviti imena političara koji su homoseksualci ali su u javnosti poznati kao homofobi, prenosi Index.hr

"Iako je 23. septembra prvi dan jeseni, Italija neće biti potresena talasom hladnoće. Italijanskim političarima će drhtati zubi i koljena jer će mediji dobiti imena prvih deset političara od stotine njih koji su homoseksualcialio to skrivaju u javnosti gdje prednjače u homofobnim stavovima", opisao je jedan italijanski medij što ih očekuje sjutra.

Naime, Mankuzo će na stranici http://listaouting.wordpress.com objaviti imena onih političara koji su protiv prava LGBT osoba, a u privatnosti su homoseksualci.

Očekuje se da će to jako potresti Italiju u kojoj još uvijek važi zakon ćutnje po tom pitanju i mačo stav.

Mankuza je na taj čin podstaklo ponovno odbijanje zakona protiv homofobije u italijanskom parlamentu.

"Prvih deset imena koje ćemo objaviti samo su početak. U idućim mjesecima slijede nova imena. Imamo više desetina imena visokopozicioniranih ljudi, od političara, ljudi iz svijeta zabave i sa televizije, za koje znamo i možemo dokazati da su homoseksualci.

Odlučili smo objaviti samo deset imena za početak kako bismo dokazali da u italijanskom parlamentu ima diskriminacije.", prenosi NanoPress Mankuzovu izjavu

Bonus video: