Berluskoni nema namjeru da podnese ostavku

"Berluskoni ne želi da podnese ostavku", rekao je Alfano na zatvaranju trodnevnog skupa PDL-a u Kortini d\'Ampeco na sjeveroistoku Italije
0 komentar(a)
Berluskoni, Foto: Yahind.com
Berluskoni, Foto: Yahind.com
Ažurirano: 18.09.2011. 18:51h

Premijer Italije Silvio Berluskoni nema nikakvu namjeru da podnese ostavku, uprkos seksualnom skandalu čiji je glavni akter, poručio je generalni sekretar njegove stranke Narod sloboda (PDL) Anđelino Alfano.

"Berluskoni ne želi da podnese ostavku", rekao je Alfano na zatvaranju trodnevnog skupa PDL-a u Kortini d'Ampeco na sjeveroistoku Italije.

Alfano je rekao da vlada ima mandat od pet godina prema ustavu. Mandat Berluskonijeve vlade ističe 2013. godine.

Ustav predviđa samo dva slučaja za prekid mandata jedne vlade -ostavku premijera ili izglasavanje nepovjerenja u parlamentu, rekao je taj Berluskonijev saradnik i podsjetio da je vlada ove nedjelje bez problema dobila povjerenje u skupštini.

Alfano je rekao i da je uvjeren da PDL može da dobije izbore 2013. godine, ali da je neophodno da razgovara i sa "neodlučnim glasačima i objasni im svoj plan za rješavanje krize", kao i poteze ljevice.

Italijanska opozicija je zatražila ostavku premijera, pošto je u javnosti objelodanjen jedan njegov prisluškivani telefonski razgovor u kojem je on rekao da funkciju premijera vrši u trenucima kada nema šta drugo da radi.

Bonus video: