Belgijanci bez gaća zbog kastriranja prasića

Aktivisti za zaštitu životinja ističu da odsjecanje "izaziva intenzivnu bol" i poziva uzgajivače da koriste anesteziju
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2011. 06:45h

Organizacija za zaštitu životinja Gaia pozvala je sve muškarce u Belgiji da se pridruže kampanji "Pusti ih da vise!" i da u petak, 9. septembra, cijeli dan ne nose gaće, u znak solidarnosti sa pet miliona prasića koji se svake godine u ovo doba kastriraju u Belgiji.

"Kroz kampanju 'Pusti ih da vise!' pokušavamo da ubijedimo uzgajivače da to zadovoljstvo dozvole i svojim prasićima", ističe se u saopštenju inicijatora ove akcije, čiji je cilj da spasu životinje od okrutnog zahvata koji se izvodi bez anestezije.

"Nadamo se masovnom odzivu kako bi smo naveli supermarkete da prestanu da prodaju svinjetinu od kastriranih svinja", kazao je predstavnik Gaje.

Gaia je pozvala muškarce, "koji lako mogu da zamisle patnje izazvane kastracijom na živo", da u petak ostave gaće i boskerice u fioci i "pokažu solidarnost sa prasićima".

Žene su, takođe, pozvane da se priključe akciji tako što će sakriti donji veš svojih partnera

Žene su, takođe, pozvane da se priključe akciji tako što će sakriti donji veš svojih partnera.

Nekoliko dana nakon rođenja, prasićima se odsjecaju testisi kako bi se spriječilo da svinjetina prilikom kuvanja ispušta jak, neprijatan miris.

Aktivisti za zaštitu životinja ističu da odsjecanje "izaziva intenzivnu bol" i poziva uzgajivače da koriste anesteziju.

Zasad se na Fejsbuk stranici organizacije prijavilo više od 3.000 muškaraca kojima je savjetovano da u petak paze prilikom zakopčavanja i otkopčavanja rajsfešlusa.

Bonus video: