Toni Bler kumovao jednoj od kćerki Ruperta Mardoka

Bler je u svojim memoarima napisao kako u početku nije simpatisao Mardoka, ali da se kasnije to promijenilo
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2011. 19:58h

Bivši britanski premijer Toni Bler je kum jednoj od kćerki Ruperta Mardoka, objavio je u ponedjeljak modni magazina „Vog“, zbog čega je ponovo aktuelno pitanje bliskih odnosa između medijskog tajkuna i britanskih političara.

U intervjuu za „Vog“, supruga vlasnika Njuz korporacije Vendi Deng je ispričala da je Bler bio prisutan kada je par prošle godine na obali rijeke Jordan krstio dvije kćerke, prenijela je agencija Rojters.

Njihovo prijateljstvo nije bilo poznato javnosti u to vrijeme, ali će više riječi o njemu biti otkriveno u oktobarskom izdanju „Voga“, koje izlazi u četvrtak.

U tom periodu, holivudske zvijezde Nikol Kidman i Hju Džekmen su u javnosti predstavljeni kao kumovi devetogodišnje Grejs i osmogodišnje Kloi.

Fotografije Mardoka i njegove djece sa krštenja, obučenih u bijelo – u društvu jordanske kraljice Ranije – objavio je magazin „Helo!“. Bler, međutim, nije bio ni na jednoj od objavljenih fotografija

Fotografije Mardoka i njegove djece sa krštenja, obučenih u bijelo – u društvu jordanske kraljice Ranije – objavio je magazin „Helo!“. Bler, međutim, nije bio ni na jednoj od objavljenih fotografija.

Premda Vendi Deng direktno ne pominje Blerovo prisustvo na krštenju, ona ga je predstavila kao Grejsinog kuma i kazala da je prisustvovao „odjeven u bijelom“.

Ona takođe opisuje Blera kao jednog od Mardokovih „najbližih prijatelja“, prenio je novinar „Voga”.

Bler je u svojim memoarima napisao kako u početku nije simpatisao Mardoka, ali da se kasnije to promijenilo

Njuz korp je potvrdio dugogodišnje prijateljstvo između njih dvojice, premda nije saopšteno kada je Mardok pitao Blera da kumuje.

Bler je u svojim memoarima napisao kako u početku nije simpatisao Mardoka, ali da se kasnije to promijenilo.

„Bio je težak, nema sumnje. Bio je desničar. Ne dijelim niti volim njegove stavove o Evropi, socijalnoj politici ili pitanjima poput prava homoseksualaca, ali nas povezuju dvije stvari: on je bio autsajder i imao je petlju“, napisao je Bler, a prenio „Gardijan“.

Konzervativna partija desnog centra premijera Dejvida Kamerona je kritikovana jer je isuviše bliska sa Mardokom, iako je bilo poznato da su se bivši laburistički premijeri Bler i Gordon Braun takođe otvoreno ulagivali medijskom tajkunu.

Ova vijest neće biti prijatna za Blera i opozicionu Laburističku stranku, koja je htjela da ubere političke poene od veza Kamerona i Njuz korpa, kompanije koja je pogođena skandalom sa prisluškivanjem.

Kameronove odluke su dovedene u pitanje pošto je imenovao bivšeg urednika tabloida „Njuz ov d vorld“ Endija Kolsona za svog portparola.

Kolson je podnio ostavku ranije ove godine poslije optužbi za prisluškivanje telefona u sada ugašenom Mardokovom tabloidu.

Bonus video: